Campagne over woningisolatie en duurzame verwarming gestart: ‘Drent zit er warmpjes bij’

Alteveer - De komende wintermaanden gaat het Drents Energieloket weer de campagne ‘Drent zit er warmpjes bij’ voeren. Samen met de Drentse gemeenten organiseert het loket Bespaarmarkten, om inwoners te informeren over woningisolatie en duurzame verwarming. Want energie besparen kan op allerlei manieren, met maatregelen zoals je beglazing vervangen of je kruipruimte isoleren.

Misschien heb al een goed geïsoleerde woning en wil je alles weten over warmtepompen en gasloos wonen. De komende maanden vertelt het Drents Energieloket alles over energie besparen en hoe je in stappen richting energieneutraal wonen gaat. Op woensdag 21 november is er vanaf 19.30 uur een bespaarkmarkt in Dorpshuis de Alke in Alteveer.

Bespaarmarkten

Op de Bespaarmarkt geven verschillende partijen korte presentaties, over woningisolatie en duurzame verwarming. Daarnaast is er een bedrijvenmarkt, hier kun je direct in gesprek met diverse regionale bedrijven op het gebied van isolatie en duurzame verwarming. Het Drents Energieloket is aanwezig om te helpen met een onafhankelijk advies. Eventuele lokale partijen zoals energiecoöperaties of Buurkrachtteams zijn aanwezig om te informeren over de mogelijkheden om samen aan de slag te gaan.

De volgende Bespaarmarkten staan gepland op:

Woensdag 21 november, Dorpshuis de Alke, Alteveer (de Wolden) vanaf 19.30 uur

Maandag 26 november, Van der Valk Hotel, Assen, vanaf 19.30 uur

Donderdag 13 december, gemeentehuis Hoogeveen, vanaf 19.30 uur

Je kunt je aanmelden via www.drentsenergieloket.nl/aanmelden.

Er volgen de komende maanden nog meer Bespaarmarkten en activiteiten. Kijk voor meer informatie op www.drentziterwarmpjesbij.nl.

Stel je vraag

Heb je een vraag over energiebesparing in je woning of wil je een telefonisch adviesgesprek aanvragen? Kijk op www.drentsenergieloket.nl of bel op maandag- en donderdagmiddag van 13.30 tot 17.00 uur en dinsdag- en vrijdagochtend van 9.00 tot 12.00 uur naar de lokettelefoon in Assen: (085) 792 01 58.

Samenwerking

De campagne ‘Drent zit er warmpjes bij’, is een initiatief van het Drents Energieloket; een samenwerking van de Drentse gemeenten, provincie Drenthe, Bouwend Nederland, Uneto-VNI, SLIM, Buurkracht en de Natuur en Milieufederatie Drenthe.