Er komt weer leven in het oude gemeentehuis in Ruinen

Dat het oude gemeentehuis van Ruinen nieuwe bewoners krijgt, is de inwoners al wel opgevallen. Er wordt hard gewerkt in- en rond het pand aan de Brink, vooral door vrijwilligers van voetbalvereniging Ruinen.

De werkzaamheden in het oude gemeentehuis klinken de inwoners van Ruinen als muziek in de oren. Al te lang zag het de toekomst er onduidelijk uit. Sloop lag op de loer, de piramide van de oude raadszaal werd door menigeen als lelijk beoordeeld en de croissanterie zat er nog alleen tussen de ledigheid.

Het oude gemeentehuis is gekocht door een aantal ondernemers, Jan Bork en Ronald Luning, dat de ruimten verhuurt. Croissanterie An de Brink blijft gewoon in het pand gevestigd en krijgt zelfs meer mogelijkheden. Tweewielerspeciaalzaak Arnt komt in de onderste verdieping, de oude raadzaal wordt verbouwd tot restaurant. Gert en Roelie Boverhof gaan daar per 1 februari verder met hun herberg, maar dan onder de nieuwe naam Het Wapen van Ruinen. ‘Het concept en het team blijven hetzelfde, alleen de naam en locatie veranderen’, zegt Roelie Boverhof.

Komend jaar verhuist Arnt Wheelworks / Bikeshop naar het oude gemeentehuis. In de vroegere kelder een 400 m2 wordt een grote fietsbeleving gecreëerd. ‘Door enorme groei moeten we helaas ons huidige knusse winkeltje achter ons laten, maar daar komt heel wat voor terug. Met veel meer presentatieruimte vullen we het gat in het dorp op gewoon fietsgebied en ebikes, daarbij komt onze sportspeciaalzaak veel ruimer aan bod. Daarnaast breiden we de werkplaats fors uit en gaan we de fietsverhuur oppakken’, laat Arnt blij weten. ‘We verwachten medio januari 2019 de deuren te kunnen openen.’