FNV Zuidwest Drenthe en Noordwest Overijssel houdt keukentafelgesprekken

Meppel - FNV Zuidwest Drenthe/Noordwest Overijssel houdt een thema-avond keukentafelgesprekken op 28 november in Meppel. Heb je zorg of ondersteuning nodig om thuis te kunnen blijven wonen? Jouw gemeente heeft budget via de Wet aatschappelijke Ondersteuning (WMO). Je mag je partner of introducé meenemen naar de bijeenkomst. Alle leden in de gemeenten De Wolden, Meppel, Westerveld en Steenwijkerland hebben of krijgen persoonlijk bericht.

Om de zorgvraag te bepalen voert de gemeente keukentafelgesprekken met zorgvragers. Bij cliënten, mantelzorgers en gemeenten is er nog steeds veel onduidelijkheid over wat wel en niet mag bij keukentafelgesprekken. Heb je als cliënt recht op een verslag van het gesprek, mag je iemand meenemen, hoe zit het met uw medisch dossier en een eigen bijdrage? FNV ZW Drenthe/NW Overijssel wil zorgen voor antwoorden op deze en andere vragen. Dat doen ze op een bijzondere manier. Ze laten eerst zien hoe een gesprek gaat en vervolgens vertellen (praktijk)deskundigen over de spelregels. Daarna is er ruimte voor jouw meningen en vragen. Het belooft een interessante bijeenkomst te worden.

De Plataan

De bijeenkomst vindt plaats op woensdag 28 november 2018 in multifunctioneel Centrum De Plataan, Vledderstraat 3F te Meppel. De avond start om 20.00 uur en is vrij toegankelijk. Inloop vanaf 19.30 uur. Bij de Plataan is parkeergelegenheid, maar het gebouw is ook goed bereikbaar met het openbaar vervoer (10 minuten lopen vanaf het station). Aanmelden kan via FNV Zuidwest Drenthe/Noordwest Overijssel, Antwoordnummer 550 9700 WB Groningen of per mail bij joh.logtenberg@hetnet.nl met opgave van het aantal bezoekers.