Huiskamerfestival Zuidwolde is een succes

Zuidwolde - Bomvolle huiskamers tot bezoekers tussen de potten en pannen in de keuken, met muzikanten die met hart en ziel hun ding doen. Of dat nu voor honderd bezoekers is, of voor tien. ‘Dit vind ik eigenlijk veel spannender’, zegt singer-songwriter Daisy uit de Wijk in de woning aan de Suuddal van Brenda en Arno Vrielink.

Dit soort indrukken maakt het eerste Huiskamerfestival in Zuidwolde tot een groot succes, waarbij het publiek een grote variatie aan muziek voorgeschoteld krijgt. Geen grote namen, maar mannen als Gerard Spin en Gerco Klein, of duo’s als Lobke en Frank en Randy en Eddy. Soms luisteren bezoekers twee liedjes voordat ze weer verder trekken, soms ook blijven ze de volledige drie kwartier. Het kan allemaal in Zuidwolde, waar de bewoners als toevoeging op de koffie en thee van de Jumbo zelfs bier en wijn schenken en voor hapjes zorgen.

In de Jumbo supermarkt is de huiskamer ingericht tussen de kaas- en de broodafdeling. De mensen met boodschappenkarren staan even stil, de stoelen zijn ook redelijk bezet. Het klinkt goed in de supermarkt van Koen Termeulen.

Zo klinkt het bijna overal goed, al is het ondoenlijk om alle huiskamers bij langs te gaan. Een conclusie kan wel getrokken worden: dit gratis Huiskamerfestival moet zeker op herhaling, al was het alleen maar om muzikanten de mogelijkheid te geven zich te laten horen aan het publiek.