Wat gebeurt er achter de voordeur?

Alteveer - Gemeenten hebben sinds 2014 de verantwoordelijkheid over jeugdzorg. Dat betekent dat gemeenten de verantwoordelijkheid hebben voor preventie, ondersteuning, hulp en zorg aan jeugdigen en ouders bij opgroei- en opvoedingsproblemen, psychische problemen en stoornissen.

Maar wat betekent die jeugdzorg in de praktijk? Marijke Nijboer komt op woensdag 28 november naar Dorpshuis Alke in alteveer tijdens de informatiebijeenkomst van fractie D66 De Wolden om antwoord te geven op deze vragen.

Achter de voordeur

Marijke Nijboer schreef daarover het boek Achter de voordeur. Ze volgde vijf jaar een Rotterdams probleemgezin en zag hoe hulpverleners worstelen en probleemouders en -kinderen opkrabbelen. Het boek maakte grote indruk en kreeg al snel een tweede druk en is genomineerd voor de Rotterdamse Persprijs 2018. Ze werd gevraagd bij een Rondetafelgesprek in de Tweede Kamer voor de nieuwe Jeugdwet. Marijke Nijboer is freelance journalist, gespecialiseerd in onderwijs- en opvoedingsvraagstukken. Van 1978 tot 1982 was ze als sociaal-cultureel werkster betrokken bij de Stichting Welzijnscentrum Zuidwolde.

Woensdag 28 november 2018 in Dorpshuis Alke in Alteveer. Aanvang 20.15 uur. De toegang is gratis en iedereen is welkom. Meer informatie bij Albert Haar (06) 27074771.