Fit en gezond worden in Ruinerwold

Ruinerwold - Bewegen is belangrijk voor iedereen. Naar mate men ouder wordt is het op peil houden van fitheid en gezondheid steeds belangrijker. Daarom krijgt iedere 68+er uit Ruinerwold en omgeving deze week een uitnodiging voor een Fitheidstest op dinsdag 11 december in M.F.C. Buddingehof.

De fitheidstest is bedoeld voor inwoners uit Ruinerwold en omgeving die graag meer zouden willen bewegen dan zij nu doen. In oktober 2016 heeft deze test in Ruinerwold ook plaatsgevonden. De fitheidstest duurt ongeveer één uur en is speciaal voor 68-plussers ontwikkeld en meet onder meer uithoudingsvermogen, lenigheid, handvaardigheid, knijpkracht, reactiesnelheid, bloeddruk en bloedsuiker.

De fitheidstest wordt georganiseerd door de sportfunctionaris van gemeente De Wolden in samenwerking met Fysiotherapie Ruinerwold, Stichting Welzijn De Wolden en Icare. Deze specialisten zijn op 11 december ook aanwezig en kunnen waar nodig advies geven.

Bewegingsactiviteiten

Er zijn na deze fitheidstest voldoende mogelijkheden om te blijven bewegen. Er is ter plekke informatie over het sport- en beweegaanbod in de buurt. Bent u nieuwsgierig naar uw fitheid? Kunt u advies gebruiken om dit te behouden of te verbeteren? Houdt dan goed uw brievenbus in de gaten en retourneer de per post te ontvangen antwoordbrief voor 30 november 2018.

Voor vragen kun je contact opnemen met Gerdo van Dalen, sportfunctionaris via: sport@dewolden.nl of (06) 52580764.