Kunst kijken tijdens de Open Atelierdagen

Balkbrug - Kunst kijken? Dat kan in het weekend van vrijdag 30 november en zaterdag 1 december en in het weekend van vrijdag 7 en zaterdag 8 december tussen 11.00 en 17.00 uur tijdens de Open Atelierdagen.

Naast tentoonstellingsruimte De Schuur, Groot Oever 14, Balkbrug, bevindt zich het atelier van Maarten en Annelies ’t Hart. Op bovengenoemde dagen kun je de ruimte waar de werkstukken gemaakt worden en een deel van hun in stijl verbouwde boerderij bezichtigen. In deze ruimten worden werken (uitgevoerd in diverse technieken) tentoongesteld. Van Maarten ’t Hart zijn schilderijen in olieverf, tekeningen in de zeldzame gewassen inkttechniek en potloodtekeningen te zien.

Roodkrijt techniek

De onderwerpen variëren van stillevens en landelijke taferelen tot stadsgezichten en kerkinterieurs. Zowel tekeningen als schilderijen zijn zeer gedetailleerd en realistisch uitgewerkt. Voor deze gelegenheid zijn bovendien alle nog in de collectie aanwezige roodkrijt tekeningen tentoongesteld. De roodkrijt techniek werd onder andere al door Leonardo da Vinci beoefend, maar is helaas al enige tijd in de vergetelheid geraakt.

Naast de olieverven en gewassen tekeningen wordt deze oude techniek nu dus ook voor het voetlicht gebracht. Verder is deze expositie aangevuld met enkele miniaturen van Annelies ’t Hart, gemaakt in potlood en kleurpotlood.