Sinterklaas gastvrij ontvangen in De Wijk

De Wijk - Sinterklaas en zijn gevolg zijn zondagmorgen gastvrij ontvangen in De Wijk. Het gezelschap uit Spanje kwam om 10.30 uur aan met een Jeep op het plein voor de Coop. Hier stonden veel kinderen en hun ouders al met smart te wachten op zijn komst.

De goedheiligman werd welkom geheten door burgemeester de Groot en spreekstalmeester Martin Wolf. ‘De komst van de Sint naar De Wijk stond dit keer op losse schroeven. Dit keer geen paardenkoets zoals vorig jaar, omdat de koetsier zijn been heeft gebroken. Opgelopen door een schop van het paard. De familie Huisjes had gelukkig nog een Jeep staan. En zo kon de Sint toch nog komen’, aldus Wolf.

Pietenorkest

Samen met het Pietenorkest werden er ook een aantal bekende sinterklaasliedjes gezongen voor de Sint. Onder begeleiding van Apollo werd er daarna een korte tocht door het dorp gemaakt. Aansluitend was er voor de kinderen tot en met groep 4 een gezellige activiteit in de Havezate. Het Sinterklaasfeest werd dit jaar georganiseerd door Stichting Sint in De Wijk. De uittocht van Sinterklaas is op woensdag 5 december om 18.00 uur bij de molen.