Abigail uit Kerkenveld wordt tweede in finale van Miss Beauty

Kerkenveld - De 6-jarige Abigail van Bekkum uit Kerkenveld is zondag tweede geworden tijdens de verkiezing Miss Beauty Netherlands in de categorie Mini.

'Geen nummer 1, maar wel een prachtige nummer 2 en ze heeft een leuk presentje mogen ontvangen. Uiteraard is ze voor ons als gezin sowieso al nummer 1, omdat ze hieraan mee heeft durven doen', vertelt trotse moeder Jeanine.

De 6-jarige haalde 35,25 euro op voor Make A Wish Foundation. 'Na afloop gaf Abigail meteen aan volgend jaar weer mee te willen doen. Het leukste vond ze de 'prinsessen ronde'.'

Abigail bereikte de finale na een succesvolle castingdag in oktober. De winnaar maakt daar kans op de titel Miss Beauty Netherlands en Miss Popularity.

Abigail wilde zelf graag meedoen, omdat ze danig onder de indruk was geraakt van de mooie sjerp en tiara die haar moeder had gewonnen bij een Miss Curve verkiezing. ‘Dat wilde ze ook graag, toen ben ik maar op zoek gegaan naar een verkiezing waar het kind ook gewoon kind blijft’, zegt Jeanine van Bekkum-Ham.

‘Ik heb wat rondgevraagd en kwam bij deze verkiezing uit. Er zijn meerdere categorieën, mini’s, midi’s en teens. Bij de mini’s is make-up niet toegestaan en dat was ook een voorwaarde voor ons.’ Jeanine weet als Amerikaans staatsburger maar al te goed hoe het er in dat land aan toegaat met kindverkiezingen.