Henk Jumelet unaniem verkozen tot lijsttrekker CDA Drenthe

Westerbork - Tijdens de Algemene ledenvergadering van 26 november 2018 hebben de leden unaniem Henk Jumelet gekozen als lijsttrekker voor de verkiezingen van Provinciale Staten die op 20 maart 2019 worden gehouden. Nummer twee op de lijst is Woldiger Bart van Dekken.

Henk Jumelet, nu gedeputeerde in Drenthe met onder andere landbouw, natuur en plattelandsontwikkeling in portefeuille, is blij met het vertrouwen dat de leden in hem stellen als lijstaanvoerder: ‘In de afgelopen periode hebben we met elkaar veel bereikt. Landbouw staat weer stevig op de agenda, regiodeals zijn binnengehaald en we zetten ons met velen in voor ons prachtige Drentse landschap. Met een goed resultaat in maart kunnen we opnieuw onze bijdrage leveren. Met deze groep enthousiaste kandidaten voor Provinciale Staten heb ik er alle vertrouwen in.’

De eerste tien kandidaten

1 Henk Jumelet: Emmen (56)

2 Bart van Dekken: De Wolden (56)

3 Ceciel Mentink: Aa en Hunze (50)

4 Siemen Vegter: Assen (61)

5 Gertjan Zuur: Coevorden (52)

6 Henk Reinders: Hoogeveen (62)

7 Klaas Neutel: Meppel (66)

8 Gerben ter Veen: Meppel (27)

9 Martin Kremers: Tynaarlo (58)

10 Thilla Franken: Assen (65)

Waterschapsverkiezingen

De leden van de twaalf gemeentelijke CDA-afdelingen hebben naast het aanwijzen van de lijsttrekker ook de kandidatenlijst voor de verkiezing van Provinciale Staten vastgesteld. De huidige fractievoorzitter Riëtte Wollerich heeft zich niet opnieuw kandidaat gesteld. Tenslotte werd het verkiezingsprogramma vastgesteld.