Rabobank deelt een ton uit aan verenigingen en stichtingen

Steenwijk - Regio Rabobank Meppel-Staphorst-Steenwijkerland heeft donderdagavond op feestelijke wijze in de Meenthe in Steenwijk de uitslag bekendgemaakt aan alle deelnemende verenigingen en stichtingen van de Rabobank Coöperatie Weken. Zwembad de Broene Eugte in Staphorst belandde in de top 3 van de meeste stemmen.

De Rabobank verdeelt zo € 100.000,00 onder 87 verenigingen en stichtingen. In totaal zijn er bijna 15.000 stemmen uitgebracht door 3.177 leden. Het beschikbare bedrag werd op basis van het aantal stemmen verdeeld, dus hoe meer stemmen, hoe meer geld voor de deelnemende vereniging of stichting. De achterban (bijna 200 personen) van ruim 80 verenigingen en stichtingen vulde het Vestzaktheater. Het Vestzaktheater was het podium voor deze feestelijke uitreiking met muziek, ballonnen en ruim 100 cheques die werden uitgereikt door Rabobank medewerkers onder leiding van Jannes Mulder. Het thema van de Rabobank Coöperatie Weken was Buurtpower, waarmee de Rabobank wil stimuleren tot duurzaamheid in de projecten.

Na de Rabobank Clubkas Campagne in het voorjaar van 2018 zijn ook de Rabobank Coöperatie Weken een groot succes. Met beide campagnes doneerde Rabobank Meppel-Staphorst-Steenwijkerland ruim € 200.000,- in het vereniging- en stichtingsleven in deze regio het afgelopen jaar. Volgend jaar worden beide campagnes zeker herhaald.