Rieste Blaozers laten weer van zich horen

De Wijk - Aan het begin van de adventstijd, die zondag 2 december gaat beginnen, kun je als je goed luistert de geluiden van de midwinterhoorns aan de oevers van de Reest horen.

Elke woensdagavond in het Reestdal-landschap nabij ‘Het bruggetje’ vanaf 19.00 uur en zaterdagmiddag vanaf 16.00 uur bij de molen in De Wijk kun je de Rieste-Blaozers tegenkomen en horen. De gehele adventsperiode tot en met Driekoningen op 6 januari zullen zij blazen om het kwade te verjagen en het nieuwe aan te roepen.

Demo

De Rieste-Blaozers zijn nu ruim 6 jaar bezig in De Wijk en IJhorst en maken op menig evenement hun opwachting. Het begint 2 december met de Kuiertocht in Zuidwolde. Op tweede kerstdag staan ze aan de route bij de wandeling in De Wijk waar tevens een demo gegeven wordt hoe de midwinterhoorn gemaakt wordt. Tussendoor zullen ze ook nog op andere evenementen of dagen hun opwachting maken en mogen ze eigenlijk elke dag blazen naar believen.

Ook is er ieder jaar ‘de Ode aan’. Dit zal dit jaar plaatsvinden bij de Stichting van Weldadigheid naar aanleiding van het 200 jarig bestaan. Op 22 december verzamelen de blazers zich omstreeks 16.00 uur bij Hotel Frederiksoord om richting Huize Westerbeek te gaan. Er wordt om beurten geblazen en natuurlijk gaat er ook een delegatie naar het ‘afblaozen’ (einde seizoen) in Diever 5 januari. Aanvang deze dag is 18.00 uur bij de Grote kerk.

Seizoen afsluiten

Op zondag 6 januari (Driekoningen) zullen de Rieste-Blaozers zelf het seizoen afsluiten. Bij zwemplas De Zwarte Dennen gaat het geluid over het water en knalt het tegen de boswallen op wat het geluid een fantastische nagalm geeft. Aanvang 14.00 uur

Verder zal zich de komende weken de agenda gaan vullen. Omdat het eigenlijk een zo korte periode betreft van blazen en er aanvragen tussendoor komen kun je het beste de Rieste-Blaozers volgen op Facebook of Twitter om de meest actuele agenda te volgen. Voor de mannen van de Rieste-Blaozers was er bij aanvang van het blaasseizoen nog een leuke verrassing in de vorm van een lekkere warme muts die aangeboden werd door een gulle sponsor, waarmee ze er samen met de eerder aangeboden bodywarmer lekker warm bij staan op locatie tijdens het blazen.

Voor wie het leuk lijkt: sluit je aan bij de groep. Een hoorn is eventueel voorradig.