Glasvezel in Zuidwolde, wat is de stand van zaken?

Zuidwolde - De meesten mensen die glasvezel willen, hebben de schouwer al op bezoek gehad en weten dus al waar hun aansluiting gemonteerd zal worden.

Voor de aanleg van een glasvezelverbinding hoeft er meestal niet gegraven te worden. Vooral als de tuin niet te diep is, kan er vaak met een ‘raket’, een zware metalen staaf, onder de grond door ‘geschoten’worden. Wordt er de buurt geschoten of ‘geraketteerd’ zoals het ook wel wordt genoemd, dan hoor je een heel specifiek tikkend geluid.

Hoog tempo

Ligt de kabel al tot aan de gevel? Dan kan het nog even duren voordat de monteur voor de huisaansluiting komt. De graafploegen werken in een dermate hoog tempo, dat het soms niet bij te houden is voor de montageploegen. Als het kastje al in de woning hangt, dan is het wachten op de provider. Mits je een abonnement hebt afgesloten. Vergeet niet om op tijd een abonnement af te sluiten. Gebeurt dat pas na de huisaansluiting, dan zijn daar extra kosten aan verbonden.

Meer informatie

Op de website www.glasvezeldewolden.nl vind je het menu: ‘Veelgestelde vragen’. Daar staan veel antwoorden op vragen omtrent abonnementen, verhuizingen en nieuwbouw. Heb je een vraag die daar niet bij staat of twijfel je nog over een abonnement, neem dan contact op met Glasvezel de Wolden via info@glasvezeldewolden.nl of bel (0522) 701070.

Je kunt ook een bezoekje brengen aan de caravan. Die staat elke zaterdag bij de Molen. Openingstijden: maandag-, dinsdag-, woensdag en vrijdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur en op woensdag ook ’s middags van 14.00 tot 16.00 uur.