Gemeente De Wolden zoekt burgervader of -moeder met informele houding die snel actie onderneemt. Inwoners zijn betrokken bij zoektocht

Tijdens de gemeenteraadvergadering vanavond van gemeente De Wolden wordt de profielschets van de nieuwe burgemeester vastgesteld. Inwoners van de gemeente willen een burgervader of -moeder met een informele houding die snel actie onderneemt.

Bij de zoektocht zijn ook de inwoners betrokken. 375 inwoners hebben hun ideeën en wensen doorgegeven.

Burgemeester Roger de Groot nam afgelopen maand afscheid en gaat aan de slag in de Noordoostpolder en daarom moet er een opvolger komen.

Begin 2022 van start

Nadat de profielschets is vastgesteld wordt deze aangeboden aan de commissaris van de Koning. De vacature wordt op 4 juni opengesteld door de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Gedurende drie weken kunnen geïnteresseerden solliciteren. De verwachting is dat de nieuwe burgemeester begin 2022 kan worden geïnstalleerd.

De profielschetsvergadering begint om 19.30 uur en zal fysiek in de raadszaal in Zuidwolde plaatsvinden. De vergadering is live te volgen via de livestream of DNO Media.