Drie kunstenaars uit Drenthe gekozen voor kunstproject 'Wroeten'

De kunstenaars uit Drenthe die voor het kunstproject Wroeten een bijzonder verhaal uit het Drentse verleden mogen vertalen naar een theatervoorstelling, lied en knekelhuis zijn door stichting Kunst & Cultuur bekend gemaakt.

Theatermakers Kimberley van Keulen en Sara Rosman maken een theatervoorstelling over prostituee Clari Lambers. Lambers was actief in de Roelof van Echtens herberg annex bordeel in Hoogeveen. Het lied wordt gemaakt door The Serenade Sisters en gaat over Operatie Amherst, een speciale commandoactie van de geallieerden op 7 en 8 april in 1945. Met de actie werd Drenthe bevrijd.

Kunstenaar Gea Koopman maakt een knekelhuis over de kindergraven in Vries. Een knekelhuis is een gebouw op een begraafplaats of naast een kerk. Koopman onderzoekt waarom onderzoekt waarom 153 kinderen in Vries begraven liggen. Om haar verhaal te vertellen maakt Koopman gebruik van Virtual Reality.

De komende maanden gaan de deelnemers hun projecten uitwerken tot een presentatie. De drie kunstenaars zijn door een jury gekozen.