Winkelen op afspraak: ‘Dit is niet de oplossing, maar hopelijk het begin van normaal’

Ruinerwold – Vol spanning zaten Corné en Klazien Derksen uit Ruinerwold dinsdagavond te kijken naar de persconferentie van het duo Rutte/De Jonge. De eigenaars van drie modezaken Derksen & Derksen in Groningen, Emmen en Zwolle wachten al maanden op enig perspectief, maar zagen tot op heden de problemen alleen maar groter worden.

Er was vooruitlopend op een eventuele positieve beslissing al een mogelijkheid tot veilig shoppen opgezet. „Dit wordt nu verder uitgewerkt. Het is niet de oplossing, maar hopelijk het begin van normaal", reageert Corné Derksen.

Derksen houdt wel een vervelend gevoel over aan de afgelopen maanden. „Wij hebben 40 mensen in dienst, maar dat hoor je niet in de media. Daar wordt vooral een witte-jassendiscussie gevoerd", vindt Derksen. „Als je met mensen in de zorg van doen hebt, dan staat iedereen te klappen, maar voor ons mag ook wel aandacht komen."

Forse investering

Corné Derksen wijst op de inkoop die in augustus vorig jaar gedaan werd voor dit voorjaar, een investering van vele tonnen. „Daar heb ik voor getekend, maar ik weet niet hoe ik dit moet betalen als er niets verkocht wordt. Nu in de winter hebben we maar iets minder ingekocht, maar we zitten zo we met een flinke schuld om onze nek met de winkels dicht", verzucht de Ruinerwoldiger. „Ze hebben geen visie in Den Haag, er wordt alleen naar een mogelijke derde golf gekeken. Heel triest, wij zitten regelmatig te janken in de winkel." Derksen heeft er alles aan gedaan om het tij te keren. „Als er over een half jaarstickers ‘te huur’ op de ramen zitten, dan kan de consument zeggen dat ons niets te verwijten valt."

Nu lijkt er dan toch wat lucht te komen, wat volgens de minister-president uitgebreid kan worden als alle Nederlanders zich aan de maatregelen blijven houden. Mooi voor het familiebedrijf Derksen & Derksen. „Wij willen het straks graag overdoen aan onze dochters Mettha en Josha", aldus een trotse vader.