Opvang IKC 't Oelebröd start met warme maaltijden 

Ruinen - Vanaf 8 maart gaat de opvang van IKC 't Oelebröd starten met het aanbieden van warme avondmaaltijden. Deze maaltijden worden samen met de kinderen bereid. Zo zijn de kinderen bewust van wat ze maken en wat ze eten. Ze waarderen het eten dan meer, maar het is ook veel leuker om op te eten wat je zelf gekookt hebt! Ouders kunnen hiervoor de kinderen opgeven via een formulier op de website.

Uit onderzoek blijkt dat kinderen in de eerste vijf jaar eetgewoonten ontwikkelen. Ook is samen eten een sociale gebeurtenis. Kinderen leren van elkaar en de ervaring leert dat zij op de opvang meer uitproberen dan thuis, want ‘zien eten, doet eten’. Het proeven van eten draagt bij aan een goede smaakontwikkeling. 

Bij de opvang van IKC 't Oelebröd hebben we de tijd om rustig te eten met de kinderen, en zorgen we voor een aangename sfeer aan tafel. Onze pedagogisch medewerkers eten met de kinderen mee en begeleiden hen. Er wordt gezorgd voor een gevarieerd aanbod, omdat de kind hiermee alle voedingstoffen binnenkrijgen dat ze nodig heeft.