Lenteweer op komst, maar op de fiets over het Dwingelderveld zit er nog even niet in

Het fietspad over het Dwingelderveld is tijdelijk afgesloten. Door de opeenvolgende winterse omstandigheden is het momenteel erg nat, modderig en het pad dat vanaf de schaapskooi in Ruinen over de heide loopt, is dus nauwelijks begaanbaar.

Ook het fietspad over de heide naar het Achterlandse Veen is slecht te fietsen. Fietsers die er dit weekend op uit willen trekken, kunnen de website van Natuurmonumenten of het Nationaal Park in de gaten houden voor actuele informatie over toegankelijkheid.

Groot nat heidegebied

Nationaal Park Dwingelderveld is het grootste natte heidegebied van West-Europa. Natte laagtes en hoge zandruggen wisselen elkaar af. En er zijn meer dan zestig vennen. Prachtig om te fietsen, te wandelen en te ontdekken. Maar het betekent ook dat het in de winter, zeker na wisselende vorst-, dooi- en regenperiodes, nat en onbegaanbaar kan zijn. En soms moeten fietspaden dan, voor de veiligheid van de bezoekers, tijdelijk worden afgesloten.

Straks in het voorjaar

Nu is het misschien niet voor te stellen, maar straks is alles weer opgedroogd en dan herstelt Natuurmonumenten fietspaden waar nodig en kun je het Dwingelderveld weer in volle glorie ontdekken.