Oosteinde zamelt oud ijzer in voor goede doelen

Oosteinde – Er staat weer een oud-ijzer- en recycle-actie in Oosteinde gepland. Op zaterdag 30 januari wordt deze weer door Belangenvereniging Oosteinde gehouden.

„Vanaf eind vorig jaar doen we deze dag op de laatste zaterdag van de maanden januari, maart, mei, juli, september en november. In het eerste jaar hadden we alleen de mogelijkheid om oud ijzer in te leveren en daar is de inlevering van elektra recycling bijgekomen", laat voorzitter Edwin Weide weten.

Alles waar een stekker aan zit, kan worden ingeleverd. „Daarna zorgen wij voor een correcte recycling van de materialen. De oude afgedankte kerstverlichting kan bijvoorbeeld ook ingeleverd worden. Met name de overgang per 1 januari naar het diftar systeem, waarbij inwoners per keer dat de grijze container wordt geledigd 8,40 euro dienen te betalen, geeft maar weer aan dat recycling iets oplevert. Uiteraard is het goed voor het milieu en daarnaast levert het ons uiteraard ook wat op, waar wij op onze beurt weer bestaande of nieuwe initiatieven mee gaan financieren."

Goede doelen

De laatste jaren heeft de Belangenvereniging diverse goede doelen ondersteund door deze actie, van de speeltuinvereniging, Vrouwen van Nu tot basisschool de Wezeboom. Verenigingen, organisaties of privépersonen die iets willen organiseren wat in het belang van Oosteinde is, kunnen een aanvraag indienen bij de Belangenvereniging. Deze beoordeelt of zij dan bij wil dragen in de kosten voor dat initiatief.

Op zaterdag 30 januari kan tussen 9.00 en 12.00 uur weer van alles worden ingeleverd bij schildersbedrijf Ensing op het adres Wolddijk 31. Naast oud ijzer kunnen elektrische apparaten (alles waar een stekker aanzit) ook ingeleverd worden. Dus oud ijzer als koper, lood, zink, aluminium en rvs, maar ook wasmachines, drogers, oude TV’s, computers, laptops, elektrische gereedschappen, elektrisch huishoudelijke apparaten, fietsen, elektrakabels, accu’s, cv ketels, koelkasten en diepvriezers.

Vragen? belangenvereniging.oosteinde@gmail.com of telefonisch met Edwin Weide 06–23 79 23 29. Wie niet in de gelegenheid is om de materialen zelf te brengen, kan contact opnemen door een mail te zenden.