Gerrit en Annie van Keulen zijn 60 jaar getrouwd: ‘We leerden elkaar aan de weg kennen’

Ruinerwold - „We hadden ons het 60-jarig huwelijk wel wat anders voorgesteld, maar gelukkig komen de kinderen vanmiddag nog.” Gerrit van Keulen neemt het zoals het is. Net als zijn vrouw Annie is hij 80 jaar, goed gezond, mobiel en staat hij nog steeds midden in het leven.

Op tafel staat een groot bakkerspakket met allemaal heerlijkheden, gekregen van de vriendengroep die bestaat uit de tijd dat ze aan de Dokter Larijweg woonden. Ze rijden allebei nog auto en die brengt het stel overal waar ze maar heen willen.

Gerrit en Annie leerden elkaar kennen vlakbij Zwolle, wat toen nog de gemeente Zwollerkerspel was. Het is de regio waar ze allebei vandaan komen. „We hebben elkaar aan de weg leren kennen op een zondagavond, ik fietste net niet tegen haar aan", lacht Gerrit. „Het was min of meer afspraak om vanuit Heino daarnaartoe te gaan."

Verhuisd naar Ruinerwold

Annie groeide op in Laag Zuthem en verhuisde op haar vijfde met de familie naar een boerderij waar nu Hessenpoort te vinden is. Gerrit woonde tussen Heino en Zwolle, maar wel net in de gemeente Dalfsen. „Wij gingen die kant eigenlijk helemaal niet vaak uit, meestal togen we naar Dalfsen of Oudleusen", lacht Gerrit.

In 1958 verhuisde het gezin Visscher naar Ruinerwold, waar een mooie boerderij aan de Dokter Larijweg te koop stond. Ze voelden zich er direct thuis. In 2006 volgde de verhuizing naar de Meerkoetlaan, met prachtig uitzicht over de landerijen richting Meppel.

Het echtpaar heeft vier kinderen, tien kleinkinderen en een achterkleinkind, maar ook nog een paar op komst.