Grensloos Kunst Verkennen gaat volgend jaar niet door

De Wijk - De kunstroute Grensloos Kunst Verkennen (GKV) gaat volgend jaar niet door en is verplaatst naar 2022. Dat heeft het bestuur besloten naar aanleiding van de coronaperikelen.

„Zoals u zich wel kunt voorstellen heeft Covid-19 ook Grensloos Kunst Verkennen in haar greep. Er is meer veranderd dan zo op het oog lijkt. Alle tweejaarlijkse routes die in 2020 zouden plaatsvinden zijn verplaatst naar 2021. Dit houdt in dat GKV alsnog tegelijk met de andere routes zou worden gehouden", laat voorzitter Lieneke Eskes weten.

„Hierover hebben het bestuur en de verschillende commissies binnen GKV in de afgelopen maanden uitvoerig gesproken. Dit heeft geresulteerd in het bestuursbesluit om de eerstvolgende route niet in 2021 te laten doorgaan, maar in mei 2022."

Landschap

Grensloos Kunst Verkennen startte in 2008 als jaarlijks evenement in Zuidwest-Drenthe, in de dorpen de Wijk en IJhorst en het tussenliggende landschap van de rivier De Reest. Vanaf 2017 is het een biënnale, om-en-om met diverse andere culturele evenementen als Into Nature en Puppet International. De laatste editie van GKV was in 2019 en de volgende was gepland voor september 2021.

Dit houdt in, dat de volgende route van GKV plaatsvindt in de laatste 3 weekenden van mei en wel van 12 tot en met 29 mei 2022.