Timmerman sierbestrating loopt graag voorop

Ruinerwold – Stilzitten is er niet bij voor de medewerkers van Timmerman Sierbestrating in Ruinerwold. Het bedrijf kreeg het niet alleen enorm druk doordat mensen in coronatijd volop met hun tuin aan de slag gingen, ook gaat Henri Timmerman met zijn team mee met alle nieuwste ontwikkelingen, waaronder het duurzaamheidsvraagstuk.

Als bedrijf dat in sierbestrating doet, wordt vooral ook gekeken naar de manier waarop je deze stenen gebruikt en wat je er allemaal mee kunt doen. Wij zijn er ook voor om meer groen in de tuin terug te brengen en dat laten we binnenkort, op onze nieuwe locatie, in onze eigen modeltuinen ook zien, zegt Ria Bloemert , de steun en toeverlaat van Henri. Ze verwijzen ook graag door naar erkende hoveniers en stratenmakers.

Om de clientèle te laten ervaren hoe bepaalde stenen in een tuin staan, ligt er sinds het voorjaar een VR-bril klaar op het kantoor. We hebben de bril nog niet met klanten gebruikt, domweg omdat het zo enorm druk was. Maar nu kunnen we de mensen met deze virtual reality-bril wel laten zien hoe bepaalde keuzes uitpakken, legt Henri uit. Het is een prachtig ding, je kunt er mee door verschillende tuinen lopen, of het nu een moderne strakke tuin is of een landelijke tuin. Je kunt alle producten in die virtuele tuinen leggen, zo kun je volop inspiratie opdoen. Het is volgens de eigenaar van het bedrijf voor mensen soms lastig om zich een voorstelling te maken hoe bepaalde stenen in een tuin passen.

Hemelwater

Duurzame keuzes zijn ook hierin op het gebied van sierbestrating te maken, zoals split en zand, dat CO2 weet te binden. Maar ook het ontkoppelen van hemelwater, dat in de meeste gevallen gewoon op het riool wordt geloosd, heeft de aandacht van Timmerman. Wanneer we verhuizen naar Haakswold willen wij ook deze mogelijkheden in de modeltuinen laten zien. Daar hebben we nu nog onvoldoende mogelijkheden en ruimte voor. Er zijn veel nieuwe mogelijkheden zoals de infiltratiekubus die onder een terras wordt gelegd en het water opvangt en uiteindelijk langzaam in de grond laat lopen."

Voor de mensen die graag een voorraadje tuinsproeiwater aan willen leggen, heeft de firma Timmerman ook regentonnen in het assortiment, zowel van kunststof als oude wijnvaten. Van die laatste categorie is bekend dat het hout van hoge kwaliteit is. Maar regentonnen zijn ook in te passen in grote bloempotten of vazen, die als decoratie in de tuin dienen. Kraantje erin en je kunt de tuin van eigen hemelwater voorzien.

Verlichting

Ze lopen graag voorop in Ruinerwold, ook op het gebied van tuinverlichting. Henri Timmerman glimlacht. Wat er aan zit te komen is dat de tuinverlichting niet alleen gedimd kan worden, maar dat je ook de kleur van de verlichting aan kunt passen, allemaal met je smartphone. Blijft overeind staan dat het bedrijf niet voort niets Timmerman Sierbestrating heet. En in de bestrating gaan de ontwikkelingen ook steeds door. De keramische tegels staan volop in de belangstelling en doen het erg goed. Ze werden natuurlijk allang in keukens en badkamers gebruikt. Ze zijn niet alleen mooi, maar ook makkelijk schoon te houden en goed te combineren met gebakken stenen. Die worden namelijk ook steeds mooier."

Peter Nefkens