KC ’t Echtenest en Bouwmensen slaan handen ineen

Echten - Op basisschool ’t Echtenest in Echten wordt de laatste hand gelegd aan de metamorfose van het schoolplein. Op de kleine dorpsschool staat het buiten leren en bewegend leren hoog in het vaandel. Daar sluit het vernieuwde schoolplein nu mooi bij aan. Zo is er onder andere een grote moestuin, zijn er vele tegels vervangen voor prachtig bloeiende borders en grasveldjes, is er een modderkeuken geplaatst voor de jongsten en kan er worden geacteerd en gespeeld in het nieuwe amfitheater.

Twee jaar geleden zijn de groepen 7 en 8 een ochtend bij bouwopleiding Bouwmensen in Ruinen op bezoek geweest om kennis te maken met de praktijk. Leerkracht Corina Zantinge zag een mogelijkheid tot samenwerking. Vorig jaar kreeg de samenwerking vorm door een schitterend ontwerp voor een houten zit-achthoek waarin buiten lesgegeven kan worden. Zowel het ontwerp als de uitvoering heeft Bouwmensen op zich genomen.

Wensenlijstje

Dit jaar stond er nog één klus op het wensenlijstje voor het schoolplein: de verbouwing van het fietsenhok annex de berging. Het budget liet het niet toe om dit uit te laten voeren door een klussenbedrijf of aannemer. ’t Echtenest kwam wederom bij Bouwmensen uit. Het plan werd besproken, één van de studenten maakte een bouwtekening en afgelopen week is de klus uitgevoerd.

Het oude fietsenhok is opgedeeld in drie gedeeltes. Eén gedeelte is in gebruik als berging voor het speelmateriaal, een tweede gedeelte is verbouwd tot berging voor onder andere het tuingereedschap en het derde gedeelte is verplaatst richting het amfitheater en wordt daar hergebruikt als overkapping.

Feestelijk

De school is momenteel in overleg met gemeente De Wolden over het bestraten van een braakliggend stuk grond direct naast de school. Zantinge: „We zouden dit stuk grond graag gebruiken als nieuwe fietsenstalling, zodat alles weer netjes oogt. Met een bestraat gedeelte van zo’n 50 m2 zijn wij al tevreden. En daarna hopen we, zodra dat weer mogelijk is, het schoolplein feestelijk te openen."