Eerste zege voor karter Mick Blankespoor uit Koekange

Koekange - In binnen- en buitenland komen de kartcompetities weer op gang en dat heeft de 11-jarige Mick Blankespoor uit Koekange afgelopen weekend zijn eerste overwinning van 2020 opgeleverd. Dit is bovendien de eerste beker die Mick wint bij zijn nieuwe team (PDB Racing Team) én in de voor hem nieuwe klasse 60cc tweetakt.

Ook karting werd halverwege maart stilgelegd als gevolg van coronamaatregelen. Het Nederlands Kart Kampioenschap 2-takt van IAME, dat wordt verreden in Nederland en België, had daardoor pas één wedstrijd kunnen houden, op 1 maart. Mick werd daarbij na twee sterke kwalificatieraces in de finale door een andere rijder van de baan gedrukt, waardoor hij niet kon finishen. 

Mariembourg

In deze tweede ronde op het circuit van Mariembourg - nabij de Belgisch-Franse grens - miste Mick nét de pole en mocht hij starten vanaf de tweede positie. 

In tropische temperaturen (38 graden op de baan; 50 graden in de paddock-tenten) reden 29 rijders de twee kwalificatieraces en de finale. 

Mick kwam als vierde algemeen over de streep en omdat dit zijn eerste 60cc-seizoen is (en hij als beste "rookie" finishte) leverde dit hem de mooie eerste prijs van het rookie-klassement op. Het legendarische PDB-team scoorde sowieso erg goed, want twee meer ervaren PDB-rijders eindigden in de top drie algemeen.

Voor Mick, die twee weken geleden - eigenlijk onverwacht, want met amper voorbereiding - de finale behaalde van de eerste wedstrijd in het Europees Kampioenschap van IAME op het Franse circuit van Essay, een heel sterk begin van deze ‘herstart van het kartseizoen’.