De Pauwen en Henk’s Angels winnen Scavanger Hunt Dwingeloo

Dwingeloo – Voor de tweede keer werd de Scavenger Hunt Dwingeloo georganiseerd, maar dit najaar vanwege corona verspreid over twee dagen. Inn totaal hebben meer dan 170 personen deelgenomen aan deze corona-editie. „Een verdubbeling ten opzichte van de wintereditie vorig jaar", laat organisator Bram Bloemerts van BURO BRAM weten. Gezien de coronacrisis is de concurrentie van andere activiteiten en evenementen die georganiseerd worden momenteel minder, hetgeen mede heeft bijgedragen aan het succes van deze editie die met behulp van ’t Hof van Dwingeloo en Beleefpark Dwingeloo tot stand is gekomen.

„Net als bij de eerste editie heb ik ook na afloop van deze tweede keer enkel positieve reacties mogen ontvangen en dat is waar het omgaat, het aanbieden van een leuke activiteit", vertelt Bram. De opdrachten waren wederom divers, van het maken van een filmpje waarbij het gehele team als The Beatles over een zebrapad loopt, tot het opblazen van een ballon totdat deze knapt.

Volwassenen

De Scavenger Hunt staat ook wel bekend als ‘speurtocht voor volwassenen’, waarbij de deelnemers bij de start een lijst met opdrachten meekrijgen (88), waarbij de teams zelf mogen bepalen welke opdrachten ze gaan voltooien. Gezien het onmogelijk is om alle opdrachten binnen de gestelde te voltooien en het aantal punten wat te verdienen is per voltooide opdracht verschilt, is het van belang om een goede tactiek te hebben om zoveel mogelijk punten te behalen.

Buffet

Op de zaterdag werd dit het beste gedaan door team ‘Henks Angels’ en op zondag zijn ‘De Pauwen’ er met de eerste prijs vandoor gegaan. Beide dagen konden de deelnemers na afloop van de hunt genieten van het Italiaans Buffet door ’t Hof van Dwingeloo op het Beleefpark.

Gezien het succes en het enthousiasme heeft de organisatie laten weten dat er vermoedelijk dit jaar ook weer een wintereditie in Dwingeloo wordt georganiseerd.