Wampex Dwingelo en Berenjacht zitten in de wachtkamer

Dwingeloo - Als het leven normaal zou zijn, dus zonder de coronaperikelen, dan had afgelopen weekend de 26e Berenjacht op Camping Torentjeshoek plaatsgevonden, evenals de 27e Junior Wampex en de 31e grote Wampex komend weekend. Helaas, tot grote teleurstelling van de organisatie en uiteraard de vele deelnemers zijn deze activiteiten doorgeschoven naar volgend jaar

„De hele structuur was opgezet, ondanks dat hebben we op deze planning alweer nieuwe mooie ideeën bedacht. Enkele zullen we bewaren tot volgende edities, andere zijn onmiddellijk inpasbaar. Uiteindelijk gaat het bij onze Wampex altijd om een evenwichtige opbouw, waarbij rekening gehouden wordt met alle omstandigheden. Natuurlijk is het jammer, dat het dit jaar niet door kan gaan, maar je moet het zo maar bekijken, we hebben nu gewoon nog meer voorbereidingstijd", vertelt een lid van de organisatie.

Een begrip

De Wampex, de JuniorWampex en de Berenjacht zijn een begrip in de wijde omgeving van Dwingeloo. Stichting Wampex Dwingeloo organiseert dit belangrijke evenement met behulp van een groot aantal vrijwilligers en dankzij bedrijven en particulieren die de Wampexweek steunen als sponsor, zowel financieel als met materiaal.

Dit jaar dus geen rondfietsende routemakers, geen controleteams met hun eventueel drijfnatte routeblaadjes en daarna het gezellig nabespreken van eventuele aanpassingen met een drankje, chips en droge worst. Op het altijd gezellige terras en in de kantine bij de camping met de vele geïnteresseerden zal het stiller zijn dan andere jaren. Straks missen de deelnemers ook de adrenalineboost wanneer het bijna zover is, de parkeerwachten, de vaste mensen bij de start op Camping Torentjeshoek, de zware routes en tenslotte de binnenkomst en dat eerste koude glas bier of frisdrankje. En de hoop dat je nu eindelijk eens bij de eerst tien eindigt en niet bij de laatste. Helaas, dat zit er dit jaar even niet in.

De data voor 2021 worden vroeg in dit najaar op de website gezet. Meestal is het in de laatste week van juli en de eerste week van augustus.

Monica Onderstijn