Echtpaar Kroes- de Vries viert 60-jarig huwelijk

De Wijk - Een feestelijke dag voor Jan en Ina Kroes- de Vries. Ze zijn vandaag (woensdag) precies 60 jaar getrouwd.

De twee ontmoeten elkaar in 1957 op een dansavond van Gymnastiekvereniging Quick in Meppel. Ze kregen verkering en stapten in het huwelijksbootje. „De hele Hoofdstraat in Meppel stond vol met mensen, bogen en versieringen. En na afloop was er een prachtig feest”, herinnert Jan zich die dag.

Twee dochters

Samen hebben Jan (84) en Ina (80) twee dochters gekregen, die op hun beurt zorgden voor drie kleinkinderen. Toe ze kinderen kregen stopte Ina als kleuterleidster. „Dat hoorde toen zo”, zegt ze. Later begon het oude beroep toch weer te kriebelen en was ze actief betrokken bij de oprichting van de peuterspeelplaats. Later werkte ze nog vele jaren bij van de Belt Modewereld en de plaatselijke bibliotheek. Daarnaast is ze graag creatief bezig. Ze mag graag schilderen en was ook vele jaren betrokken bij Rederijkerskamer De Bloem.

Jan ging na het behalen van zijn mulo-diploma aan de slag als vertegenwoordiger bij tabaksgroothandelaar Hofstra in Meppel. Na acht jaar hield hij het voor gezien. „Ik had niet zo veel met roken.” Daarna werkte hij tot zijn pensioen als vertegenwoordiger bij CPC International, dat nu onderdeel is van Unilever.