Het loopt storm voor Wolderwijs Zomerprogramma

Zuidwolde – Met het maximum van 70 deelnemers, waar er nog zeker 50 belangstellenden waren, is de openingsactiviteit van de Wolderwijs Zomer een doorslaand succes geworden. Vanuit de IKC’s in de Wijk, Ruinen, Ruinerwold en Zuidwolde waren kinderen naar Outdoor Nijstad gekomen om zich te wagen aan Expeditie Robinson.

„We zijn hier heel tevreden over, misschien moeten we volgend jaar maar naar 100 kinderen toe”, reageert Jeanine Dusée namens de opvangtak van Wolderwijs. „Vorig jaar zijn we begonnen met de zomeractiviteiten en dat was al erg geslaagd.”

In totaal 6 activiteiten staan gepland in de zomermaanden en daar doen niet alleen kinderen van Wolderwijs aan mee. Ook jeugd die niet bij de buitenschoolse opvang van Wolderwijs zit, kon zich aanmelden. „We zaten zo vol”, lacht Dusée.

Blauwe tonnen

De70 kinderen werden dinsdagmorgen in acht groepen verdeeld, die langs verschillende uitdagingen ogen. Ze hadden enorm veen pret, net als de leiding overigens.

Zo was het hilarisch om te zien hoe de jeugd van bso Ruinerwold een vlot had gebouwd met vier blauwe tonnen, wat hout en touw. Het vlot viel al snel van ellende uit elkaar, maar dat deerde niemand. De kinderen waren niet uit het frisse water te slaan en moesten op het laatst de drijvende tonnen veilig stellen, voordat ze richting het diepe gedeelte van de surfplas Nijstad dreven.

En daarna wachtte de modderproef, waar een baan met behulp van wat zeep en potgrond was uitgezet. De jeugd was toch al nat, dus om daarna vies te worden, was een koud kunstje.

Thuisbasis

De klimfaciliteiten van Outdoor Nijstad werden ten volle benut, want onder leiding van een instructeur van de thuisbasis werd de survivalbaan uitgebreid getest. De deelnemers werden van nabij gevolgd door de net vorige week vertrokken directeur Martijn Mulder („ik word nog tot 1 augustus betaald”) en de nieuwe directeur Berien Bakker. Ze constateerden tevreden dat alles op rolletjes liep.

De komende weken staan activiteiten gepland zoals de lesvan Freek Vonk in de Wijk, Checkpoint in Zuidwolde, Hip voor Nop met modeshow in Ruinerwold en Heel Wolderwijs Bakt in Zuidwolde. In de laatste week van de vakantie sluit een ‘kamp’ alles af.