Snuffelhal ’t Snuffeltje opent deuren in Ruinerwold

Ruinerwold - Sinds begin deze maand is Ruinerwold een kringloopwinkel rijker. Op de Hoge Akkers 2 heeft Snuffelhal ’t Snuffeltje de deuren geopend. Angela van Ommeren en haar broer Steve van Ommeren gaan dit samen bestieren. Ook Michel van Ommeren, de man van Angela, werkt mee in de nieuwe onderneming. Alle drie zijn eveneens woonachtig in het dorp.

‘t Snuffeltje is een kringloopwinkel gerund door cliënten en medewerkers van de dagbesteding. In totaal werken er op dit moment vijf vrijwilligers. Hoofddoel van de snuffelhal is het bieden van dagbesteding aan mensen met een verstandelijke beperking. Daarnaast heeft de snuffelhal ook plek voor jongeren die een stageplek zoeken. Steve: „De snuffelhal is een gezellige, sociale plek om te winkelen maar het is ook een leeromgeving voor onze cliënten."

Er worden zowel tweedehands als nieuwe spullen verkocht. „We zien ons zelf daarom ook niet als concurrent van de andere kringloopwinkel in het dorp, meer een toegevoegde waarde. Onze opzet is iets anders. We hanteren een breed assortiment. Ook voor een klein cadeautje kun je bij ons terecht. Tevens zijn de prijzen zijn onderhandelbaar. Hoe meer je koopt, hoe goedkoper het wordt. En hebben wij het niet in de winkel, dan sturen we ze door naar de andere kringloopwinkel. Andersom gebeurt dit ook al merken we."

Groot aanbod

Het aanbod is enorm en bestaat uit onder andere boeken, spelletjes, kleding, witgoed, elektrische apparatuur, meubels en eethoeken, tuinmeubels, bloempotten, vazen en huishoudelijke artikelen zoals potten en pannen. En er is op de bovenverdieping een kinderafdeling ingericht met boxen, commodes en meer. De spullen worden verkregen door donaties en giften. Ook worden nieuwe en restpartijen opgekocht. Alles wat binnenkomt, wordt eerst gecontroleerd. Elektrische apparaten worden getest en of gerepareerd. Kleding wordt gewassen indien nodig. „Ja, we kunnen nog wel hulp gebruiken", zegt Steve, wijzend op de dozen die nog uitgepakt moeten worden.

In de winkel staat zelfs een piano. „Deze is niet te koop, maar voor de bezoekers om op te spelen. En dat is nu al een paar gebeurd. Erg leuk, en het zorgt voor een stukje extra sfeer en beleving." Verder zijn er plannen om een keer in de maand een kookmiddag te organiseren voor minima. „Wij kopen de ingrediënten en dan kunnen ze aanschuiven en mee eten."

Steve: „Wat onze snuffelhal zo bijzonder maakt, is de kracht van het team medewerkers, cliënten de wederzijdse bejegening, samenwerking, saamhorigheid binnen de snuffelhal. Wij behandelen elkaar met respect, ieder mens is uniek."

Angela vult aan: „De reacties van de bezoekers zijn tot nu toe heel positief: we luisteren naar wat de klanten willen, krijgen feedback en nemen de tips en adviezen serieus. De koffie of thee staat klaar voor de bezoekers van de winkel. En er is altijd gelegenheid voor een gezellig praatje. We willen de mensen beter leren kennen."

De Snuffelhal is geopend van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 17.00 en op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.