Crescendo Ruinen geeft de laatste geraniums gewoon weg

Ruinen - Ze hadden zich het heel anders voorgesteld, de leden van muziekvereniging Crescendo uit Ruinen. 100 jaar bestaat de vereniging dit jaar en voor het hele jaar stonden er allerlei concerten en activiteiten gepland.

Het eerste concert op 29 februari kon nog plaatsvinden. Een groots maestroconcert, met een goed gevulde sporthal, waarbij Hennie Kuijer werd uitgeroepen tot winnaar. Zij schonk haar prijs (€100) aan de restauratie van de Mariakerk in Ruinen. Dat was net voor heel Nederland op slot ging.

Ook de jaarlijkse huis-aan-huis geraniumactie kon niet in de huidige vorm plaatsvinden. Toch waren er in september 2019 al 3500 geraniums besteld, die op de een of andere manier toch verkocht moesten worden. De geranium-commissie kwam samen met het bestuur tot een oplossing. De geraniums konden telefonisch besteld worden en zouden dan rond gebracht worden, op gepaste afstand. Daarnaast konden de geraniums gekocht worden bij Hubo tuin & Park, Kwekerij de Ruunderdiek en bij Van Regteren in Ruinen.

Mooi resultaat

Het leverde een mooi resultaat op, mede door de inzet van alle leden, de eerder genoemde bedrijven en de mensen uit Ruinen en omstreken die de geraniums gekocht hebben. Uiteindelijk bleken er meer dan 3300 geraniums verkocht. De geraniums die over waren, heeft muziekvereniging Crescendo geschonken aan ’t Neie Punt in Ruinen en de Berkenhof in Ansen. „We vonden dat de bewoners en medewerkers van deze instelling wel wat konden worden opgefleurd in deze tijden", aldus voorzitter Bertine Zegeren.

Hoe de rest van het jubileumjaar er uit gaat zien, weten ze nog niet. De hoop is dat het reünie-orkest verplaatst kan worden naar het afsluitende concert van het jubileumjaar in maart 2021.