'Dikverdiende' promoties voor Vitesse’63 en SV Pesse

Pesse/Koekange - Het was niet de ontlading waarop ze gehoopt hadden - zo eerlijk moeten ze bij SV Pesse en Vitesse´63 wel zijn - maar desalniettemin leidde het telefoontje dat dinsdag vanuit de KNVB naar beide clubs ging tot vele blije gezichten. „Deze promotie hebben we dikverdiend, daar is iedereen het wel over eens.”

Het was een historisch voetbalseizoen. SV Pesse-leider Geran Bruinenberg benadrukt het nog maar eens. „Bij de laatste zestien in de beker, ver gekomen bij Protos en bovenaan in de competitie: het kon niet op.” Totdat de competities in maart ineens stil kwamen te liggen en alles voor niets leek te zijn geweest. „Balen natuurlijk, want we stonden er goed voor. Maar ja, wat moet je?”

Bescheiden gevierd

Een paar weken geleden begon de eerste hoop op een goede afloop alsnog te gloren. De goede cijfers van SV Pesse maakten het team tot de beste van de zondagderdeklassers in district Noord. Dinsdag volgde het verlossende telefoontje. „We hebben het bescheiden gevierd na de training, op gepaste afstand natuurlijk”, zegt Bruinenberg lachend. „Als dit hele coronagedoe straks achter de rug is, hopen we een écht feestje te kunnen geven.”

Of SV Pesse wat te zoeken heeft in de tweede klasse? Geran Bruinenberg knikt. „Ja, dat denk ik wel. De selectie blijft zo’n beetje intact en in de afgelopen jaren hebben we wel laten zien dat we ook tegen hoger spelende teams kunnen verrassen. Maar we zien wel hoe het gaat. We hebben niets te verliezen hè.”

Knappere prestatie

Iets eerder op de dinsdag had Vitesse’63 al het telefoontje gekregen waarop zo vurig gehoopt werd. De ploeg uit Koekange promoveert als enige van vier vierde klassen richting de derde klasse. „Speel je een wedstrijd en word je kampioen, dan is de ontlading natuurlijk groter”, bekent trainer Klaas Mijnheer. „Maar we zijn er niet minder blij om. En eigenlijk is het, als je erover nadenkt, nog een knappere prestatie ook. Slechts één vierdeklasser is gepromoveerd en dat zijn wij. Zo zul je er later ook op terugkijken, denk ik.”

De club was er wel aan toe, weet Mijnheer. „Vorig jaar had Vitesse net naast promotie gegrepen en ook nu leek het dus, door omstandigheden, weer niet door te gaan. Maar gelukkig mogen we nu alsnog naar de derde klasse. Dikverdiend ja, dat denk ik wel. En aan de appjes te zien die ik heb gekregen vanuit de andere clubs is iedereen het daar wel over eens.”