IKC ’t Oelebröd komt met inspiratieboekje

Ruinen – Bij IKC ’t Oelebröd doen ze er alles aan om het de ouders en kinderen zo makkelijk mogelijk te maken. De vele creatieve ideeën voor de jongste kinderen is de realisatie van een inspiratieboekje van liefst 40 pagina’s.

De kinderen die gebruik maken van de opvang van 0 tot 4 jaar vonden vanmorgen een tasje aan hun voordeur met daarin niet alleen het boekje, maar ook cadeautjes van plaatselijke ondernemers.

„Nu alle scholen en opvanglocaties gesloten zijn, is IKC ’t Oelebröd in Ruinen veranderd in een noodlocatie om opvang te bieden aan ouders die in de vitale sector werken. Het team van school en de opvang werken goed samen om deze opvang zo goed en veilig mogelijk te laten verlopen, maar doen er ook alles aan om leuke dingen met de kinderen te doen op een dag", vertelt Marloes Opmeer namens het team. „Daarbuiten wordt ook hard gewerkt om de ouders tips en ideeën te geven om thuis met de kinderen bezig te gaan. We geven ook tips over dingen die de ouders neer kunnen leggen en waarmee de kinderen zich even kunnen vermaken, zodat de ouders tijd hebben om te werken, want dat gaat in veel huizen ook gewoon verder."

Wekelijkse mail

Ouders die kinderen op deze opvang van 0 tot 4 jaar hebben, ontvangen wekelijks een mail met daarin allemaal tips en ideeën die aansluiten bij de leeftijd van hun kind. Hierin staan onder andere activiteiten die gedaan kunnen worden met voorwerpen die in de meeste huishoudens terug te vinden zijn. De reacties daarop zijn ontzettend positief.

De leidsters ontvangen elke dag meerdere mailtjes met complimenten, maar ook prachtige foto’s en filmpjes. „Het is prachtig om te zien hoe de kinderen en ouders genieten van de aangeboden activiteiten. We weten dat het van iedereen veel vraagt in deze tijd, dus we zijn extra blij dat we ze op deze manier toch een beetje kunnen ondersteunen. We zijn heel trots op de ouders en de kinderen. We missen de kinderen heel erg, maar kunnen zo toch met ze meeleven en contact onderhouden", zegt leidster Marije Dekker trots.

Tasje aan de deur

Om de ouders en kinderen te bedanken voor hun flexibiliteit, inzet, lieve berichten en prachtige foto’s, hebben Marije en Marloes een leuke actie bedacht. Elk kind van 0 tot 4 jaar, dat gebruik maakt van de opvang, vond vandaag een tasje aan de deur. Hierin zaten allemaal leuke dingen om thuis te doen. Samen met de ondernemers uit Ruinen is het een goed gevuld tasje geworden.

„We wilden graag wat meer doen voor de ouders en kinderen. Daarom hebben we contact gezocht met meerdere ondernemers uit Ruinen. Vele wilden gelijk meewerken, super dat Ruinen zo’n sociaal dorp is. Zo hebben de Coop, Marskramer, Bakker Steenbergen, Bloemenrijk en kinderboekenschrijver Kees Opmeer allemaal meegewerkt. Al hun geleverde spullen zitten in het tasje en erbij zit het inspiratieboekje vol ideeën om ermee te doen. Het meest bijzondere voor mij is natuurlijk dat mijn vader mee heeft gewerkt en een mooi verhaal heeft gemaakt voor de peuters. Helemaal omdat mijn kinderen van 6 en 8 jaar de tekeningen bij het verhaal hebben gemaakt. Zo is het een echt familieproject", glundert Marloes.

Nu de maatregelen doorgetrokken zijn tot eind april, zijn de leidsters er nog meer op gebrand de ouders in deze periode te blijven voorzien van leuke en leerzame activiteiten. „We blijven continu zoeken naar nieuwe ideeën om het thuisblijven voor zowel de ouders als de kinderen te veraangenamen."