Zanger René Karst uit Hoogeveen vertelt vanuit het ziekenhuis over zijn coronabesmetting: 'Ik dacht dat ik sterk genoeg was...'

Zanger René Karst uit Hoogeveen is besmet met het coronavirus. Hij ligt in het ziekenhuis, zo liet hij ons dinsdag weten in een aangrijpende videoboodschap op Facebook.

René voelt zich te zwak voor een telefonisch interview, maar hij wil wel graag enkele vragen beantwoorden via Whatsapp.

Hallo René, hoe gaat het nu met je?

Het is allesbehalve makkelijk! Alles kost zoveel energie dat je de hele tijd het gevoel hebt alsof je een marathon aan het lopen bent...

Wanneer ben je opgenomen in het ziekenhuis?

Ik was vanaf 12 maart al in huis opgesloten en heb tien dagen gedacht dat ik sterk genoeg was... afgelopen maandag was de druppel en heb ik hulp gezocht.

Hoe is de behandeling in het ziekenhuis?

Wat heb ik in een paar dagen tijd veel respect gekregen voor de zorg! Ik kan niet anders zeggen dan dat ik heel goed word behandeld!

Weet je waar en wanneer je de besmetting hebt opgelopen?

Het kan op zoveel verschillende plekken zijn geweest. Ik heb 18 optredens gedaan met carnaval en dan vooral in Brabant, tussendoor 4 keer met het vliegtuig naar Oostenrijk voor optredens op de Apres-ski. Dus ja... zeg het maar.

En nu? Heb je enig idee hoe lang je in het ziekenhuis moet blijven?

Het wordt van moment tot moment bekeken. Geen idee hoe lang ik hier nog mag blijven.

Tot slot, want we moeten het kort houden: hoe is jouw videoboodschap ontvangen? Krijg je veel reacties?

Onnoemlijk veel reacties waarvoor ik via deze weg iedereen hartelijk wil bedanken. Het geeft kracht om te blijven vechten, want zo voelt het!