Een lente beleven zonder lammetjesdag

Ruinen De lammetjesdag van 12 april aanstaande bij schaapskooi Achter ’t Zaand in Lhee van Natuurmonumenten is afgelast. De lente is in volle gang en lammetjes horen daarbij.

Net als de lammetjesdag die steevast op de 2e zondag van april gevierd wordt bij schaapskooi Achter ’t Zaand. Natuurmonumenten laat de lammetjesdag dit jaar niet door gaan, vanwege het Coronavirus.

Al 200 lammetjes

Het gaat voorspoedig met de lammetjes, er zijn er al ruim 200 geboren en ze maken het goed. De laatste ooien werpen deze week hun lammeren en dan zit het er voor dit jaar weer op.

Het zonnige lenteweer helpt er aan mee dat ze al vrolijk door de schapenwei achter de kooi mogen rennen. Met een paar weken gaan ze voor het eerst de grote stille heide op om zo bij te dragen aan het dagelijks beheer van het heideterrein.

Erf afgesloten

Het erf bij de schaapskooi is tijdelijk afgesloten. Ook dit heeft te maken met het Coronavirus. De lammetjes tijd trekt altijd veel publiek naar de schaapskooi, afstand bewaren blijkt dan vaak lastig. „Om onze herders in veiligheid hun werk in en om de kooi goed te kunnen laten doen, maar ook voor de veiligheid van de bezoekers, is besloten het erf tijdelijk af te zetten met een lint. We hopen op uw begrip hiervoor”, laat de schaapskooi weten.

Ook de informatieruimte op het erf, de Zaandstee, normaal geopend op zondagmiddagen, houdt haar deuren voorlopig gesloten.