MTB Marathon Ruinen beleeft 18de editie

Ruinen Veel wielersporters zien er al naar uit, op zondag 1 maart wordt de MTB Marathon van Ruinen voor de 18de keer georganiseerd.

De start is zoals altijd bij sporthal De Marse aan de Mr. Harm Smeengestraat 54. De belangstelling voor deze jaarlijks terugkerende toertocht blijft groeien en WTC Ruinen doet er alles aan om er ook dit jaar een geslaagd evenement van te maken. Er is keuze uit afstanden van 35, 60, 85 en zelfs 100 kilometer. Door de vele verschillende afstanden is deze tocht uniek in Noord-Nederland.

Alle aspecten van het Drentse landschap komen aan de orde. De tocht is uitgezet in Zuidwest-Drenthe, in de omgeving van Ruinen, Echten, Dwingeloo, Uffelte en Havelte. Er wordt door uitgestrekte bossen, heidevelden, zandverstuivingen en weidegebieden gereden.

Zandweg

Deelnemers aan beide langste routes kunnen bij Havelterberg genieten van het glooiende landschap met korte, maar pittige beklimmingen. Daarnaast zijn er ook genoeg mooie berijdbare paden opgenomen die gebruikt kunnen worden voor een ‘herstelmoment’ of juist voor even een schepje erbovenop.

De 60, 85 en 100 km-rijders krijgen ook nog eens de Oude Postweg onder de wielen door. Deze uitdagende zandweg werd in de 18de eeuw al gebruikt als postkoetslijndienst van Groningen naar Amsterdam. Het is juist deze afwisseling die het parcours zo aantrekkelijk en uniek maakt.

Fietsen door café Hees

Bij terugkomst in Ruinen staan de deuren van het nostalgisch café van de familie Hees open. De deelnemers fietsen tussen 10.30 uur en 14.00 uur langs de bar waar ze gezellig met de fietsmaten een pilsje kunnen drinken. Na café Hees staat op de Brink een vrachtwagen met oplegger als uitdagende hindernis opgesteld.

Tijdens de tocht komen de deelnemers langs een aantal rustposten waar eten en drinken wordt aangeboden. Bij deze rustposten zijn ook toiletten aanwezig. Na afloop krijgen alle deelnemers in sporthal De Marse nog een warme verrassing aan geboden.

De nieuwe mountainbikeroute Giant Track Ruinen is in de route opgenomen. De 60, 85 en 100 km-rijders beleven deze track aan het einde van de route.

Arrangement

De organisatie heeft een uniek arrangement samengesteld voor groepen van minimaal 5 personen. Het arrangement bestaat uit: ontvangst met koffie en broodjes aan een gereserveerde tafel, bij terugkomst een consumptie en een kop snert of pasta, gereserveerde parkeerplaats, groepsfoto, blijvende herinnering, aparte wasplaats voor de fietsen en speciaal gereserveerde kleed- en doucheruimtes.

Voor meer informatie:www.mtbmarathonvanruinen.nl