Ellen Dekker en Leonoor Colenbrander exposeren in bibliotheek

Zuidwolde Ellen Dekker (schilderijen) en Leonoor Colenbrander (foto’s) exposeren tot 17 maart in bibliotheek Zuidwolde. Het werk van Ellen Dekker en Leonoor Colenbrander is tijdens de openingsuren van de bibliotheek Zuidwolde te zien.

Ongeveer 2,5 jaar geleden is Ellen Dekker begonnen met schilderen met acrylverf en tegenwoordig ook met olieverf. Ellen heeft altijd getekend en ook geaquarelleerd, maar zij heeft daar nooit de passie gevonden. Tijdens het schilderen met acryl en olieverf is die passie wel gekomen. Ellen heeft les gehad van verschillende kunstenaars, zoals Inge van Hurck, Svetlana Tartakovska en Rogier Willems. Ellen is nog zoekende naar waar haar kracht ligt. Ze schildert zowel portretten als dieren. Zij schildert ook in opdracht.

Portretfotografie

Leonoor Colenbrander heeft al een aantal jaren interesse voor fotografie. Echter door tijdgebrek en andere werkzaamheden heeft ze zich pas een paar maanden geleden verdiept in fotografie, een camera gekocht en op pad gegaan. Al snel kwam Leonoor erachter dat portretfotografie het meest bij haar past. Zij vindt het mooi om iemand op een andere manier neer te zetten. Een manier waarop je blijft kijken, misschien wel ontroerd raakt en dat er meer te zien is dan een foto alleen.

Inmiddels volgt Leonoor workshops en cursussen om zich verder te ontwikkelen in fotografie om zo de fijne kneepjes te leren.