Indoorcross uitgeroepen tot Pessenaar van het Jaar

Pesse - Burgemeester Karel Loohuis heeft zaterdag de organisatoren van de Indoorcross gehuldigd als Pessenaar van het Jaar.

Mike Smit, Kenny Korten en Jeroen Groote werden tijdens de zevende editie van het crossevenement in de Manege Smit verrast met de onderscheiding; een speld die de boot van pesse symboliseert en uiteraard bloemen.

De heren crosten vaak op het terrein van familie Smit aan de Kampiepensweg in Pesse. Na een bezoek aan de motorcross in Zuidbroek ontstond het idee om eens een indoorcross te organiseren in Pesse; in de manege. Jeroen Groote, overigens geen motorcrosser, maar wel een organisator was samen met Kenny en Mike erg enthousiast over het plan.Vanaf de eerste keer zit de motorindoorcross volgeboekt.

Het verwezelijken is ieder jaar een hele klus. Alle paarden moeten elders gestald worden en de manege moet omgebouwd worden. Het zand van de ene rijbak moet naar de andere om de hoge springschansen te realiseren. Op sommige plaatsen moet het dak er letterlijk af en er worden ventilatoren geplaatst. Er zijn ieder jaar ongeveer 80 tot 100 vrijwilligers, herkenbaar aan de oranje shirts, nodig om dit alles te realiseren.

De jongste deelnemers zijn ongeveer 4 en de oudste ongeveer 60 (de vader van Kenny Korten, Bernard). Ieder jaar sluit het evenement af met een druk bezochte after party. Deelnemers komen niet alleen uit Nederland, maar ook uit België, Duitsland, Canada en Engeland. Kortom De Motor Indoorcross Pesse is een internationaal begrip geworden en daarmee een trots voor ons dorp Pesse.

De onderscheiding Pessenaar van het Jaar werd voor de derde keer uitgereikt. Deze onderscheiding wordt toegekend door een afvaardiging van de bevolking namelijk Belangenvereniging De Pioniers, De Wenning, Stichting Pop Pesse, Vereniging van Ondernemend Pesse en Stichting muziek 2000 en de bevolking van Pesse.