Liefhebbers hebben ruime keuze in vol toneelweekend in De Wolden

Veeningen - Het wordt een druk toneelweekend in De Wolden. In Koekange, Ruinen en Veeningen laten de plaatselijke acteurs en actrices zien wat ze waard zijn. Voor de liefhebbers is het agendatechnisch goed mogelijk om alle drie de voorstellingen te zien.

In Ruinen speelt Rune op de Bühne het stuk ‘Het onrustige rusthuis’, vrijdag en zaterdag om 20.00 uur, maar zaterdag ook om 13.30 uur. Hier is een nieuw geopend verzorgingstehuis plaats van handeling, waar een breed scala aan vreemde vogels samenkomt en alles nog niet op rolletjes loopt. Genoeg ingrediënten voor misverstanden en intriges. Muziek vrijdag na afloop van Barre Barre, zaterdag door Duo Sonic en dat allemaal in De Poort.

De Morgenstond in Koekange houdt het in het dorpshuis wat zonniger met ‘Badman, word ik al bruin?’ Hier een nieuwe regisseur, de van het openluchtspel Ruinen bekende Mark Robijn. Tevens presenteert de vereniging twee nieuwe spelers in de personen van Ellen Bakker en Celine Nijmeijer. Hier staan Arie en Greet klaar voor hun badgasten, samen met hulp Pietje. Veel vreemde vogels dus die voor veel hilariteit zorgen. Vrijdag om 19.30 uur voor schooljeugd, zaterdag om 14.00 en 20.00 uur met muziek van Peter van Dekken.

En dan UDI in Veeningen. Daar trapt het team van regisseur Brigit van Goor zaterdag af met ‘Een paar tinten vrolijker graag’. Het toneel in het Markehuus is omgebouwd tot een prachtige kledingzaak, waar hilarische situaties te zien zijn. Dat wordt genieten voor het publiek, waarbij ook hier nieuwe spelers zijn ingepast. De regisseur wil benadrukken hoe trots ze is op de spelers, maar ook op de decorgroep. „Elk jaar ziet ons decor er super uit en dat is te danken aan onze decorbouwgroep. Dit jaar hebben ze er een kledingzaak van gemaakt en het resultaat mag er zijn." Het stuk is te zien op zaterdagavond om 20.00 uur en zaterdag 1 februari om 14.00 en 20.00 uur.