Mindful bosbaden op z’n Drents

Ruinen - Bosbaden, in Japan is er een hele wetenschap aan gewijd en heet het Shinrin Yoku. Letterlijk betekent dit: ‘jezelf onderdompelen in de atmosfeer van het bos’. In januari kun je tijdens losse trainingen in Ruinen kennismaken met Mind-Walk.

Mind-Walk is mindful wandelen, gecombineerd met invloeden uit yoga, tai chi, ontspanningsoefeningen, ademhalingsoefeningen en meditatie. Zondag 19 januari heeft de training het thema Winter en 26 januari is het thema Windrichting Noord. Beide lessen zijn een goed moment om kennis te maken met Mind-Walk of om de technieken nog eens te herhalen als je al eerder een cursus hebt gevolgd.

Heilzame werking

De methode van Mind-Walk heeft ook het aanwezig zijn in de natuur als basis. Het aanwezig zijn in de natuur tussen het groen heeft een aantoonbare heilzame werking op lichaam en geest. Daarbij komen ook invloeden uit yoga, tai chi, mindfulness en meditatie die de ervaring versterken. Dat maakt Mind-Walk een effectieve methode om fysiek en mentaal meer in balans te komen en te blijven.

Basiscursus

Op zondagochtend 23 februari start er weer een basiscursus van 10 trainingen in de Boswachterij Ruinen (tussen Echten en Ruinen). Aan de hand van verschillende thema's werk je aan fysieke en mentale bewustwording. De lessenserie van de beginnerscursus is ook geschikt tijdens periodes waarin er dingen veranderen in je leven. Een nieuwe baan, een andere gezinssituatie, een verhuizing of pensionering. De themalessen ondersteunen de veranderingen die je meemaakt.

Tijdens het wandelen in de natuur ervaar je de seizoenen van heel dicht bij. Lente, zomer, herfst en winter. Je wandelt jezelf naar balans. De trainingen duren ongeveer 1,5 tot 2 uur waarbij er zo’n 3 tot 5 kilometer wordt gewandeld, als afsluiting wordt er gezamenlijk thee gedronken.

Mind-Walk is voor iedereen, ongeacht leeftijd, gewicht, conditie of ervaring. De deelnemers zijn erg enthousiast en ervaren meer ontspanning en lichaamsbewustzijn.

Kennismaken? Bel, app of mail naar: Nienke Veurink, (06) 18462721.

Zie www.groenkracht.nu voor meer informatie en contactgegevens.