Vrouwenkamerkoor Hera komt naar Blijdenstein

Blijdenstein - Vrouwenkamerkoor Hera brengt 26 januari in de Hervormde Kerk van Blijdenstein een programma ten gehore onder de titel ‘Fear thou not’. Het koor staat onder leiding van Ragna Wissink.

Fear thou not is een intiem en intens concertprogramma, waarbij de titel rechtstreeks verwijst naar twee composities: De intense en contrastrijke compositie van Jansson op tekst uit Jesaja 41: ‘Fear thou not, for I am with thee’, en een intiem werk van de Zweedse componiste Rehnqvist ‘Wees niet bang voor het donker, want daar rust het licht’. Verder wordt het zangerige Gregoriaans afgewisseld met moderne harmonieën uit Letland en de aangename lyriek Gjeilo met een verend Laudate ‘Looft de Heer’ van de Vlaamse componist Rudi Tas.

Vrouwenkamerkoor Hera is een in 2019 opgericht semiprofessioneel vrouwenkoor uit

Zwolle, bestaande uit 12 zangeressen.

Parel

Het concert eindigt met een parel uit het vrouwenkoor repertoire: De lyrische en tegelijk energieke mis van de Franse componist André Caplet is een uitgebalanceerd meesterwerk. Na afloop van het concert is er de mogelijkheid om samen na te genieten, onder het genot van een drankje, dit wordt verzorgd door de Stichting ‘Vrienden van Blijdenstein’.

Aanvang concert 15.30 uur. Kaarten zijn te reserveren via joke.vd.veen@home.nl.