Bibliotheken De Wolden bieden gratis computercursussen aan

Zuidwolde - De bibliotheken in De Wolden bieden de komende tijd weer twee gratis computercusussen aan. De cursussen die worden aangeboden zijn Klik & Tik en Digisterker.

Klik & Tik is een computercursus voor beginners, voor mensen die nog niet wegwijs zijn op de computer en op internet en dat wel graag willen worden. In de cursus wordt geleerd gebruik te maken van de mogelijkheden van de computer, zoals een tekst maken, e-mailen, websites bekijken en hoe je bestanden kunt downloaden.

Aan de slag met je DigiD is een cursus waar aandacht is voor het aanvragen van een DigiD, het aanvragen van een toeslag en het omgaan met overheidswebsites. Bij deze cursus is een beetje computerervaring wel nodig.

Bibliotheek Ruinerwold

Klik & Tik, de computercursus voor beginners, is op vier achtereenvolgende dinsdagochtenden. De start is op dinsdag 4 februari van 10.00 tot 12.00 uur. Klik & Tik is ook op vier achtereenvolgende dinsdagochtenden. De start is op dinsdag 10 maart van 10.00 tot 12.00 uur.

Iedereen met vragen over het gebruik van de computer, laptop, printer, tablet, e-reader en smartphone terecht bij het digitaal spreekuur. Alleen op afspraak op dinsdagmiddag in de even weken. Bel met (088) 0128445.

Bibliotheek Zuidwolde

Klik & Tik is op vijf achtereenvolgende maandagochtenden. De start is op maandag 17 februari van 9.30 tot 11.30 uur.

Bibliotheek Ruinen en bibliotheek de Wijk

Klik & Tik is inmiddels gestart in bibliotheek Ruinen en bibliotheek de Wijk. Belangstelling? Meld je zdan aan bij de betreffende bibliotheek. Bij voldoende aanmeldingen start een nieuwe cursus.

Digisterker, aan de slag met je DigiD is op vier achtereenvolgende maandagmiddagen. De start is op maandag 20 januari van 13.30 tot 15.30 uur. De locatie (bibliotheek Ruinerwold, de Wijk of Zuidwolde) wordt later bepaald. Dit hangt af van de aanmeldingen.

Informatie en aanmelding voor de cursussen: www.bibliotheekzuidwolde.nl of (088)-0128290.