Delta Pianotrio geeft optreden in de Reestkerk

Oud Avereest - Het Delta Piano Trio (violist Gerard Spronk, celliste Irene Enzlin en pianiste Vera Kooper) geeft op zondag 19 januari een optreden in De Reestkerk in Oud Avereest. Deze drie jonge veelbelovende musici spelen werk van onder andere Beethoven en Ravel.

De drie traden vorig jaar op bij ‘Podium Witteman’ en kregen daar een daverend applaus. De aanvang van het concert is om 15.00 uur.

„Ons pianotrio startte in 2013. Hoewel we allen uit het zelfde land kwamen, Nederland, hadden we elkaar nog nooit ontmoet”, vertelt het trio. „Na een avond met pannenkoeken besloten we om samen een aantal pianotrio’s in te studeren en we namen les bij twee briljante musici die een grote invloed op ons zouden krijgen: Wolfgang Redik van het Weense Piano Trio en Rainer Schmidt van het Hagen Kwartet.”

Iets speciaals

In de weken die volgden werd het duidelijk dat de drie iets speciaals gemeen hadden en ze besloten al snel om zich voor te bereiden op hun eerste internationale competitie in Vilnius in Litouwen. „Daar wonnen we de eerste prijs, maar nog belangrijker was dat we erachter kwamen dat we er plezier in hadden te reizen en steeds op een andere plek op te treden. We leerden veel van elkaar en hadden een groeiende sympathie voor elkaar. Op het podium waren er momenten van pure telepathie waarbij we zowel de gedachten van elkaar konden raden als psychisch konden voorspellen hoe het volgende deel zou klinken en toch verbaasd waren over de muzikale phrase die kwam.”

Prijzen

Sinds die eerste reis naar Vulnius hebben ze meerdere keren opgetreden in Europa, Rusland, Israel, China, Korea en de VS en wonnen ze prijzen bij verschillende internationale competities: 1ste internationale prijs S. Vainiunas Kamermuziek competitie, Lithuania; 1ste prijs Salieri-Zinetti International Chamber Music Competition, Italie; 1ste prijs Orlando Competitie, Nederland; 2de prijs Gianni Bergamo Award Competition, Zwitserland. Daarna volgden het New York Chamber Music Festival en het Concertgebouw in Amsterdam.

CD

„In April 2017 kwam ons eerste CD uit, met werken van Borodin and Taneyev, voor Naxos Records. Een tweede CD, met werken van Lera Auerbach and Shostakovich, heeft onlangs in november het licht gezien. We reizen door de wereld en ontdekken muziek met 6 oren, 6 handen en 94 snaren, vanuit één gemeenschappelijke inspiratiebron: onze liefde voor kamermuziek.”