De Stroomdalkapel en het mannenkoor Ruunder Basalt geven samen een concert

Ruinen - De Stroomdalkapel geeft een samen met het mannenkoor Ruunder Basalt uit Ruinen een nieuwjaarsconcert. Het concert vindt plaats op zondag 19 januari in Buitencentrum De Poort in Ruinen.

De bekende Stroomdalkapel uit Zeegse speelt hoofdzakelijk Tsjechische volksmuziek van zowel Böhmische als Mährische aard, en staat onder leiding van kapelmeester Barteld Luning. De Böhmische muziek, uit de landstreek Bohemen, is over het algemeen wat rustig en romantisch van aard, terwijl de Mährische muziek uit de landstreek Moravië meer vrolijk van karakter is.

Basalt

Ruunder Basalt is ooit opgericht door een aantal mannen, dat het leuk vond om één avond per week met elkaar te zingen. Het repertoire veranderde langzaam van de bekende zeemansliederen tot een algemeen, populair genre.

Ruunder Basalt bestaat uit 27 zangers en drie muzikanten onder de artistieke leiding van dirigent Dick van der Ouw. Ruunder Basalt geniet vooral in de omgeving van Zuidwest-Drenthe een behoorlijke bekendheid en overal waar het koor optreedt, wordt het met enthousiasme ontvangen. Men heeft voor elke gelegenheid een passend repertoire. Bij elk optreden straalt Ruunder Basalt veel plezier, ontspanning en enthousiasme uit.

Aanvang van het concert is 14.00 uur. Kaarten reserveren kan via (06) 29518500 of (0592) 542206.