Barokmuziek in kerk Blijdenstein van Rubens Trio

Ruinerwold - De Markiezin van Drenthe presenteert op zaterdag 21 december om 20.00 uur barokmuziek in de kerk Blijdenstein in Ruinerwold. Deze is er een concert van het Rubens Trio.

Het Rubens Trio brengt het programma Occhi belli (mooie ogen) met de mooiste duetten en solomadrigalen voor zang en luit. Een lofzang op aardse schoonheid, religieuze verheerlijking en de liefde.

Emotierijke klanken

Het ensemble bestaat uit Sinje Kiel en Gesine Lersch-van der Grinten, sopranen en Michiel Niessen, luit. Zij richten zich op de emotierijke klanken van stercomponisten en de prachtige verzen uit de tijd van schilder Peter Paul Rubens (1577-1640). Op teksten van beroemde renaissancedichters en met de muziek van Monteverdi, d’India en Barbara Strozzi zijn zij in dit programma muzikaal onderweg van renaissance naar barok. De twee zangeressen laten hun publiek genieten van spetterende coloraturen, hartverscheurende klaagzang, schurende chromatiek en harmonieuze samenzang in beroemde duetten en prachtige werken van andere componisten. De virtuoze en swingende begeleiding van Michiel Niessen, die voor deze gelegenheid de theorbe (basluit) en vihuela bespeelt, maakt het feest compleet. Hij zal ook enkele solowerken spelen.

Bijzondere zangprojecten

De sopranen Sinje Kiel en Gesine-Lersch van der Grinten begonnen hun zangstudies aan het Zwolse Conservatorium. Na vele studiejaren elders (Gesine studeerde operazang aan de Folkwang-Hochschule Essen en Sinje barokzang aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag) en individuele loopbanen hebben zij elkaar de afgelopen jaren weer gevonden in bijzondere zangprojecten. Eerder voerden zij samen Neun deutsche Arien van Händel uit en zongen zij in het Siegerlandmuseum bij de opening van de tentoonstelling “Ich hätte gern Rubens getroffen...” waarin kunstenaar Martin Lersch variaties op de beroemde Marie de’ Medici-cyclus getekend heeft die een dialoog aangaan met deze kopergravures van Rubens. Het Rubens trio wil eveneens de dialoog aangaan via muziek uit deze tijd.

Kaarten zijn per direct te reserveren via markiezinvandrenthe@gmail.com.