Acties gezocht voor 3FM’s Serious Request in Zuidwolde

Zuidwolde - Inwoners van Zuidwolde en wijde omgeving worden van harte uitgenodigd om met acties te komen voor Serious Request: The Lifeline. Op maandag 23 december komen de 3FM-deejays Eva Koreman en Frank van der Lende lopend vanuit Ommen naar Zuidwolde. Daar worden ze tegen acht uur groots binnengehaald op het Kerkplein.

Voor de toeristische regisseurs Carla Sloots en Marloes van Schooten is dit een ideale mogelijkheid om de regio op de landelijke kaart te zetten. Daarom ook spannen ze zich extra in om deze 21ste etappe van Serious Request onder de aandacht van de bevolking te brengen, samen met de gemeente De Wolden.

De twee deejays vormen een duo, zoals er nog twee andere duo’s lopen. Mark van der Molen en Jorien Renkema vormen een duo, maar ook Sander Hoogendoorn en Herman Hofman. Dit laatste duo vertrekt na de sessie in Zuidwolde samen naar Hoogeveen en Pesse, waar ze om twee uur ’s nachts aan hopen te komen. Serious Request: The Lifeline is de opvolger van het befaamde Glazen Huis, dat na vele succesvolle jaren wat van zijn glans verloren had. Er wordt in de week voor Kerstmis liefst 500 kilometer gelopen van Goes naar Groningen.

Wie dat wil, kan tegen een vergoeding van 10 euro een stuk meelopen met de deejays, zo ook op maandag 23 december. Frank van der Lende en Eva Koreman komen als het aan de organisatie ligt met vele volgers, via Balkbrug en Schottershuizen over de Ommerweg Zuidwolde binnen.

Chequepoint

Zuidwolde is een zogenaamd chequepoint, waar verschillende activiteiten plaatsvinden om geld te genereren voor het goede doel, dat is een actie van het Rode Kruis voor slachtoffers van mensenhandel. Het is een feestelijk overdrachtsmoment waar actievoerders en bezoekers naartoe kunnen komen om hun inzameling te doneren. Hier neemt 3FM-dj Rob Janssen het chequepoint voor zijn rekening. „Je kunt het Op Maat Gemaakte Spel spelen, meekijken met The Lifeline op een groot scherm, ter plekke een plaatje aanvragen en meedoen aan andere gezelligheid onder leiding van Rob Janssen”, aldus de organisatie.

De midwinterhoornblazers van de Ekelbloazers hebben zich al aangemeld om de stoet binnen te blazen. Muzikanten, sportverenigingen, koekenbakkers en wie dan ook worden opgeroepen om acties op touw te zetten voor het goede doel én om Zuidwolde van de beste kant te laten zien.

Plaatje aanvragen

Uiteraard staat 3FM de hele week in het teken van Serious Request: The Lifeline en kunnen luisteraars, volgers en bezoekers op verschillende manieren een steentje bijdragen aan de actie. ,,Je kunt net als vorige jaren een plaatje aanvragen, bieden op een van de items van de veiling, zelf iets gaafs veilen of gewoon via de site doneren.”

Ideeën die worden aangereikt zijn van oliebollen bakken en auto’s wassen tot liedjes zingen en klusjes doen. Op de site is inspiratie te vinden en kunnen acties aangemeld worden: kominactie.npo3fm.nl/groep/dewolden. Ook kunnen liefhebbers meelopen. Wie mee wil lopen en zich wil laten sponsoren, kan een ticket kopen voor etappe 21 (Ommen-Zuidwolde) of etappe 22 (Zuidwolde-Pesse) via 3fm.nl/sponsorloop.