Muziekvereniging Crescendo is een eeuw jong

Ruinen - Muziekvereniging Crescendo is druk bezig om een mooi jubileumfeest samen te stellen. De vereniging bestaat op 1 maart 2020 namelijk honderd jaar en dat wordt onder meer gevoerd met een maestroconcert, een reünie en majorettefestival.

De jubileumcommissie hoopt dat alle activiteiten het maken van muziek bij Crescendo promoten. Het eerste concert is op zondag 29 februari in de sporthal, waarbij drie maestro’s in actie komen: Hennie Kuijer, schooldirecteur Martijn Plas en dominee Georg Naber.

Op zondag 21 juni wordt op de Brink een muziekfestival gehouden, wat tevens een reünie is. „We zijn nog bezig met het werven van majorettes. Aanmelden hiervoor is nog wel mogelijk”, promoot Bertine Zegeren. Voor de jeugd is er op 4 april een activiteit, terwijl twee weken later een feestavond voor alle leden gepland staat. Een in het oog springend evenement moet de NBTA-wedstrijd worden voor majorettes uit het hele land. Op de kalender staat ook een ‘Crescendo en vrienden-concert’ (13 december 2020).

Kerstconcert

De eerstvolgende activiteit is tevens de afsluiter van dit jaar: een kerstconcert op zondag 22 december bij café Hees met medewerking van mannenkoor De Geuzingers. De zangers en muzikanten brengen deze middag de bekende, maar ook minder bekende kerstwerken ten gehore. Beide verenigingen treden alleen voor het publiek op, maar een groot deel van het programma wordt gezamenlijk uitgevoerd. Daarvoor is de afgelopen weken regelmatig samen gerepeteerd. Daarnaast is er deze middag ook nog een solo-optreden. Aanvang van het concert is 15.00 uur en de toegang is gratis.

Lees het volledige verhaal op www.meppelercourant.nl