Genieten van een wandeling in het mooie natuurgebied van het Reestdal

De Wijk - Wie wil genieten van het mooie natuurgebied van het Reestdal op tweede kerstdag moet meedoen aan de traditionele kerstwandeling die Tourist Info Het Reestdal in en rondom de Wijk en IJhorst houdt.

Er kan gekozen worden tussen een korte route van 5,5 kilometer en een lange route van 10,5 kilometer. De routes gaan vrijwel geheel over onverharde paden en lopen een stukje langs de Reest. De korte route gaat grotendeels over landgoed Dickninge.

Heidevelden

De lange route gaat door bossen, langs vennen en heidevelden in de omgeving van de Wijk en IJhorst. Bij het oude kerkje met klokkenstoel in IJhorst is een mooi uitzicht over het Reestdal, waar ‘praatpalen’ over de geschiedenis van dit gebied vertellen. Onderweg klinken de geluiden van midwinterhoorns over het gebied. „De leden van de midwinterhoornblaasgroep De Riesteblaozers zullen u met veel plezier uitleggen hoe de midwinterhoorns werken. Op de route staat een koek- en zopietent. Hier kan gepauzeerd worden om, rondom de vuurkorf, even op te warmen en de inwendige mens te versterken. Dit alles maakt de traditie van de kerstwandeling compleet”, aldus de organisatie.

De start van de wandeling is bij de kantine van vv Wacker aan de Wiltenweg 1a in de Wijk. Er kan gestart worden tussen 10.00 en 13.30 uur. Deelname is 3,- euro voor volwassenen (inclusief consumptiebon te besteden in de kantine) en 1,- euro voor kinderen tot en met 12 jaar.

Honden mogen niet mee tijdens de lange wandeling.