Henk Smit doet Opoe's Erfenis van de hand

Ruinerwold - De kleinste kruidenier van Nederland houdt ermee op. Henk Smit van Opoe's Erfenis doet zijn winkel van de hand. Vanwege gezondheidsredenen lukt het Smit niet langer om zijn zaak te runnen.

De inwoner van Ruinerwold is al 44 jaar diabetespatiënt en werd afgelopen zomer twee keer getroffen door een herseninfarct. Met behulp van buren, vrienden en Bakkerij Ubak kon hij de zaak overeind houden. Maar nu, met de drukke feestdagen in het vooruitzicht, hebben Henk en zijn vrouw Gerda de knoop doorgehakt. „Met pijn in mijn hart, heb ik moeten besluiten dat ik de winkel die ik vijftien jaar geleden ben begonnen van de hand doe”, zo schrijft Smit op zijn Facebookpagina.

Mark Emmink

Ondanks het slechte nieuws, is er ook goed nieuws, want de winkel blijft behouden voor het dorp. Mark Emmink van Mark Emmink Catering neemt het per 1 december over. Voor de rest verandert er niet veel. De bestellingen kunnen via de website worden doorgegeven. En de winkel blijft op Dijkhuizen 49. Wemmie Kooiker zal vanaf 1 december het gezicht in de winkel blijven. En op zaterdag krijgt ze hulp van Femke en Maud.

De Ruinerwoldse ondernemer was meestal spraakmakend bezig en wist met Opoe's Erfenis diverse keren de landelijke pers te halen. Onder andere het op de markt brengen van de 'Boerenluchtgeur' en de kredietcrisiskorting.