Midwinterhoorn kuiertocht valt in de smaak

Zuidwolde – Beter kon het niet zondag. Nachtvorst, een wit uitgeslagen wereld en een zonnetje dat af en toe tussen de wolken door piepte. Het betekende dat de Midwinterhoorn Kuiertocht van De Ekelbloazers liefst twaalfhonderd deelnemers trok, een aantal dat de organisatie tot meer dan grote tevredenheid stemde.

Het liep direct om elf uur al storm bij de sporthal, waar de startkaarten gehaald konden worden. Er vormde zich al snel een rij voor de kassa en die rij vormde zich later ook op de route. Onderweg stonden dertien groepen midwinterhoornblazers klaar om de boze geesten te verjagen, want dat mogen ze doen van 1 december (begin Advent) tot en met Driekoningen op 6 januari

En geblazen werd er, alleen mocht dat niet tegelijk. Ook konden de deelnemers onderweg meer te weten komen over het geheim van de midwinterhoorn. Hoe wordt deze gemaakt en hoe is het om er op te blazen? De wandelaars konden het zelf ervaren en verder genieten van de fraaie omstandigheden en de mooie route. Ie ging vanuit Zuidwolde via buurtschappen als Steenbergen, Ten Arlo en Lubbinge naar het Faliebergbos weer terug naar de sporthal. De meeste deelnemers kozen voor de 11 kilometer, maar 6 of 15 was ook mogelijk. Onderweg hoefde niemand zich te vervelen, enige puntje was het feit dat een klein deel van de route over het mountainbikeparcours voerde. ,,We hebben dit aan de MTB-vereniging laten weten, maar er zijn altijd mensen die het net even missen", zegt Boudewijn Bakker namens de organiserende Ekelbloazers.

Aan het eind van de dag stond er voor alle vrijwilligers en blaasgroepen een heerlijke pan snert klaar, traditiegetrouw met roggebrood belegd met spek.