Rieste-Blaozers laten weer van zich horen

De Wijk - Wie goed luistert hoort bij de aanvang van de Adventstijd van aankomende zondag de geluiden van de Midwinterhoorns aan de oevers van de Reest.

In het Reestdal-landschap nabij ‘het bruggetje’ kun je elke woensdagavond vanaf 19.00 uur en elke zaterdagmiddag vanaf 16.00 uur bij de molen in de Wijk de Rieste-Blaozers tegenkomen en horen. „De gehele adventsperiode, tot en met 3 Koningen 6 januari, zullen wij blazen om het kwade te verjagen en het nieuwe aan te roepen”, aldus de Rieste-Blaozers.

Menig evenement

De Rieste-Blaozers zijn aankomende zondag 1 december te horen tijdens de Kuiertocht in Zuidwolde. Ook staan de Rieste-Blaozers aan de route van de Theelichtjestocht in Koekange op 6 december. Tussendoor zullen ze ook nog op andere evenementen of dagen hun opwachting maken, zoals bij de kerstnacht wandeling in Dwingeloo en de 2e kerstdag wandeling in de Wijk.

Typisch Dwingeloo

Vanaf 2 december gaat er bij NPO 2 elke avond om 19.15 uur een serie van start genaamd ‘Typisch Dwingeloo’. Hierin worden bijzondere mensen uit de gemeente Westerveld gefilmd. Mede hoofdrol spelers hierin zijn Peter en Roelie Kuiper. Peter bouwt al heel lang zelf midwinterhoorns en samen met Roelie geeft hij ook lezingen over de geschiedenis. Een heel camerateam heeft hen afgelopen zomer tot vorige week gevolgd en daar komen dus deze week de beelden van op televisie. Op het eind is er ook nog een kleine rol voor een aantal Riesteblaozers.

De Ode aan

Elk jaar is er ‘de Ode aan’. Dit jaar vindt het plaats op 27 december in Diever met als thema ‘de Ode aan de vrijheid’. Dit in verband met 75 jaar Vrijheid na de 2e wereldoorlog. De blazers staan bij het herdenkingsmonument van Diever.

Op zondag 5 januari gaan de Rieste-Blaozers om 14.00 het seizoen afsluiten om en nabij zwemplas De Zwarte Dennen. Over het water en tegen de boswallen zijn de geluiden van de midwinterhoorn geweldig mooi krijgt het geluid een fantastische nagalm, aanvang 14.00 uur